"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ - ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ: 11χρονος με τα τρία πτυχία! - Είναι μέλος της MENSA από την ηλικία των τεσσάρων ετών

Μπορεί οι περισσότεροι συνομήλικοί του να μην μπορούν καλά-καλά να κάνουν περίπλοκες διαιρέσεις, ο 11χρονος Tanishq Abraham από την Καλιφόρνια, όμως, έχει ήδη πάρει τρία πτυχία!

«Βαριόμουν στο φυσιολογικό σχολείο» είπε ο 11χρονος από το Σακραμέντο, ο οποίος άφησε το δημοσιογράφο του NBC…άφωνο όταν του δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι δεν ήταν και πολύ δύσκολο για αυτόν να αποφοιτήσει από το Κολέγιο Ρίβερ τουλάχιστον δέκα χρόνια νωρίτερα από τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Ο μικρός Tanishq κρατάει πλέον στα χέρια του πτυχία στα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και τη γλωσσολογία. Παρά το γεγονός ότι το μικρό αυτό παιδί-θαύμα αποφοίτησε από το λύκειο μόλις πέρσι, οι γονείς του αναφέρουν ότι ξεκίνησε τις σπουδές του στο κολέγιο σε ηλικία μόλις επτά ετών.

Μέλος της MENSA από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ο Tanishq είναι ένας «εκπρόσωπος» του 2% του παγκόσμιου πληθυσμού με τους υψηλότερους δείκτες IQ.


Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ένας εκπρόσωπος Τύπου του Κολεγίου πιστεύει ότι πιθανώς να είναι ένας από τους νεότερους πτυχιούχους στις ΗΠΑ.

Και για να μην…βαρεθεί το καλοκαίρι, ο 11χρονος σκοπεύει να παρακολουθήσει ένα απαιτητικό μάθημα «λογισμού» για να μελετήσει…μαθηματικά την αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: