"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Kougi? What is Kougi?

Toυ ΣΤΑΘΗ ΠΑΧΙΔΗ

Του ήρθε με SMS από πάνω, απ' την πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης κι επειγόντως είχε καθήκον να ερευνήσει κάθε τι σχετικό ως μέλος της ομάδας υποστήριξης. «What is Kougi?».


 Όταν το πρωτόδε, ήρθε στο μυαλό του συνειρμικά το boogie κι είπε ρυθμός ή χορός θα ‘ναι αλλά πώς κολλάει αυτό με τη διαπραγμάτευση…


«Από τότε που εφευρέθηκε ο Γούγλης, τέλειωσαν οι εκπλήξεις» λέει το ρητό και γκουγκλάρισε να δει τι ειν’ αυτό το Koogi ή μάλλον Kougi, όπως του το έγραψαν. Απ’ το παράθυρο του γραφείου έριξε μια ματιά στην πίσσα βελγικό σκοτάδι έξω -τραβούσε η ολονυχτία πάλι… Brussels group το ‘λεγαν οι Έλληνες και μάλλον θα το εννοούσαν σα μουσικό συγκρότημα (με πολύ χάλια όνομα…), απ’ αυτά που σε ξενυχτάνε χωρίς λόγο εκεί στον Νότο.


O Γούγλης αποκρίνεται τάχιστα και βγάζει πως Koogi είναι ένα χωριό στην Εσθονία, με τουρισμό και ξύλινες κατοικίες δίπλα στον ποταμό Jagala...  


Τι σχέση όμως να ‘χει αυτό με τους Έλληνες – λες ν’ απειλούν να μεταναστεύσουν ομαδικά εκεί;


Kougi είναι επίσης κομμωτήριο στην Albert St στο Brisbane στην Αυστραλία -25 δολάρια ανδρικό, 30 δολάρια γυναικείο κούρεμα και 200 περμανάντ (ακριβό εεε…).  


Μήπως ρίχνουν πάλι κανένα υπονοούμενο για κούρεμα χρέους και το φέρνουν μαλακά μέσω Αυστραλίας;


Με περιέργεια στάθηκε στο ιαπωνικοαγγλικό λεξικό όπου η ιαπωνική λέξη kougi σημαίνει διαδεδομένη άποψη, ευρέως αποδεκτή οπτική… Κάπως πήγε να συνδέσει τα μέτρα, που συζητούνταν πάνω για την Ελλάδα, με αυτοκτονίες Σαμουράι αλλά κατάλαβε γρήγορα πως λάθος δρόμο πήρε το μυαλό.


Δεν στάθηκε καθόλου στον dj Kougi ούτε στον πρωταθλητή scrabble Peter Kougi και μάλλον δεν τους αφορούσαν ούτε τα λήμματα Kougi Furniture, τα ρούχα χιπ χοπ Kougi και η κατασκευαστική εταιρία Kougi στην Αδελαΐδα. 


  Χάζεψε λίγο ένα promo του ηλεκτρονικού μάλλον βίαιου παιχνιδιού «Kougi, the savage hero».  


Ούτε κι αυτό φάνηκε να είναι η πληροφορία που ζητούσαν οι πάνω - ποιος να ‘χε το κουράγιο για αγριάδες μετά τόσους μήνες τα ίδια και τα ίδια πια…


Τι στο καλό είναι αυτό το Kougi, λοιπόν; 


Πού θα έβρισκε τα Kougi data;  


Είναι κι αυτό το ελληνικό αλφάβητο που δεν το ‘χε η μηχανή αναζήτησης…


Στην όγδοη ή ένατη σελίδα των ευρεθέντων λημμάτων κι ενώ και με το Γούγλης-Γη σάρωνε το Σύμπαν, αφού ξεπέρασε κάτι άγρια βουνά με εκκλησάκια, φάνηκε φως


Με το δεδομένο Kougi.gr, βρήκε 

Το «Kougi, τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο» στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσπρωτία. Πάλι greek salad και fresh fish…


Αντέγραψε το link και το έστειλε στους από πάνω με την ένδειξη: «Το πιθανότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: