"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο πόλεμος των ροζ βίντεο


Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες. Ο τίτλος αυτός γνωστής κινηματογραφικής ταινίας περιγράφει με ακρίβεια την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δύο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ενώ όλοι μοιάζουν να αναμένουν -μάταια- ένα «ροζ» βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ερντογάν.

Οι φήμες ήθελαν τον Τούρκο πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με την πρώην Μις Τουρκία και νυν δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια Ντεφνέ Σαμιελί σε τρυφερές στιγμές, τελικά όμως αυτό που (επαν)ήλθε στη δημοσιότητα είναι το «ροζ» βίντεο του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ, το οποίο και τον είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος.

Στο εν λόγω βίντεο, που είχε κυκλοφορήσει το 2010, εμφανιζόταν ο Μπαϊκάλ σε δωμάτιο, πιθανόν ξενοδοχείου, σε ερωτικές περιπτύξεις με τη Νεσρίν Μπαϊτόκ, πολιτικό του κόμματος.

Τότε ο βετεράνος πολιτικός είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό ως πολιτικά υποκινούμενο, τονίζοντας ότι επρόκειτο για συνωμοσία εναντίον του. Και τώρα κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Ερντογάν φέρεται να δίνει εντολές να διαδοθεί στα Μέσα το «ροζ» βίντεο. «Είναι ξεδιάντροπος», φέρεται να λέει ο πρωθυπουργός. «Ξεκινήστε αμέσως το κατέβασμα», συμπληρώνει.


Στη δημοσιότητα επανήλθε το ροζ βίντεο του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντ. Μπαϊκάλ, το οποίο τον είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος«Bρώμικα παιχνίδια»
 
Μετά τη δημοσιοποίηση αυτού του ντοκουμέντου ο Μπαϊκάλ δήλωσε πως «πρόκειται για σατανικό σενάριο» και ζήτησε εξηγήσεις από τον Ερντογάν. «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή που θα επιτρέψει να ανακαλύψουμε πώς κι από πού ενορχηστρώνονται όλα αυτά τα βρώμικα παιχνίδια στην Τουρκία», τόνισε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο νυν αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας από τον «κύριο που κάθεται στην πρωθυπουργική καρέκλα να κάνει άμεση δήλωση. Δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο η ανηθικότητα αυτή. Ο ίδιος είναι ο δράστης. Και για τον λόγο αυτό μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι δράστες της διαρροής», είπε.
 
Στη δημοσιότητα επανήλθε το ροζ βίντεο του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντ. Μπαϊκάλ, το οποίο τον είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, που μίλησε για ακόμα μία φορά για μοντάζ, είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποιου είδους δήλωση και πρόσθεσε ότι ήταν αυτός που είχε προχωρήσει τότε στην άμεση απαγόρευση πρόσβασης στο εν λόγω βίντεο.

Οι φήμες πάντως που κυκλοφορούσαν και που είχαν εξιτάρει τη φαντασία, αλλά και οξύνει το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, αφορούσαν το... «παντισάχ» (σουλτάνος) Ερντογάν και τη 42χρονη παρουσιάστρια. Ακούστηκε μέχρι και ότι παντρεύτηκαν, μόλις για μία νύχτα, σύμφωνα με το τελετουργικό των σιιτών που δίνει στους νεονύμφους τη δυνατότητα να ακυρώσουν τον γάμο τους την επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός είναι σουνίτης μουσουλμάνος, όπως και η πλειονότητα των Τούρκων, και επέλεξε -σύμφωνα πάντα με όσα λέγονται -το σιιτικό τελετουργικό ώστε να περάσει νομίμως μία βραδιά μαζί της.

Η Σαμιελί διέψευσε κατηγορηματικά ότι διατηρεί ερωτική σχέση με τον Ερντογάν, τον οποίο πάντως στηρίζει πολιτικά αφού έχει παραβρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις του κυβερνώντος κόμματος, ενώ διατηρεί και... φιλικές σχέσεις με τη σύζυγό του Ερντογάν Εμινέ.

Στη «ροζ» κασέτα αναφέρθηκε και ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης, λέγοντας πως «όλοι περίμεναν το χάος, πού είναι το χάος», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: