"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Προκήρυξαν θέσεις εργασίας στην Εθνική Τράπεζα μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!

Το βόλεμα των «δικών μας παιδιών» ζει και βασιλεύει στην φτωχοποιημένη Ελλάδα των μνημονίων και της ισοπεδωτικής ανεργίας. Όπως αποδεικνύεται, οι ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλειφθεί αλλά συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, με την τακτοποίηση ημετέρων να αποτελεί για κάποιους προτεραιότητα ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εν εξελίξει διαγωνισμός του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας(ΤΥΠΕΤ) για την πλήρωση 20 θέσεων διοικητικού προσωπικού, που απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά των εργαζομένων στην τράπεζα! 


Οσο απίστευτο και αν ακούγεται στη σχετική δημόσια προκήρυξη της 18ης Μαρτίου ο ασφαλιστικός φορέας του μεγαλύτερου ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θέτει το οικογενειακό πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας αποκλείοντας τους υπόλοιπους άνεργους Ελληνες από τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας: «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης»! 


Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι ότι στην επισυναπτόμενη αίτηση ο ενδιαφερόμενος κάτω από το όνομά του πρέπει να αναγράψει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται τώρα ή στο παρελθόν στην τράπεζα καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο.

Κατά τα λοιπά, η υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 25 Απριλίου και αφορά σε 15 θέσεις στην Αθήνα και 5 στη Θεσσαλονίκη. Για την ιστορία δε, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου εξακολουθεί να φιγουράρει το όνομα του κ. Χάρη Τομπούλογλου, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο δόθηκε από τη διοίκηση της Εθνικής εντολή απόλυσης του από την τράπεζα λόγω της σύλληψής του και της άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος του για τη γνωστή υπόθεση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: