"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ιστοσελίδες από "χρυσάφι" για το χρεοκοπημένο κράτος - τσίρκο

Χρυσάφι πληρώνει το κράτος την «κατασκευή» των ιστοσελίδων του, γεγονός που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Οι οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έπιασε δουλειά και σ’ αυτόν τον τομέα, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλου για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Ο βουλευτής αποκαλεί «λίστες ντροπής» με ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ξοδεύονται για τη δημιουργία ιστοσελίδων από δημόσιες υπηρεσίες και επιμελητήρια, εικόνα που παραπέμπει σε σκάνδαλο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν και οι καταγγελίες που έκανε ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο νυν υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, για τις αγοραπωλησίες ομολόγων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως εντός του 2011 μεγάλα ταμεία όπως το ΕΤΕΑΜ-ΙΚΑ προέβησαν από τα διαθέσιμα τους σε αγορές ομολόγων στο 100% της αξίας τους και πωλούσαν, με μεγάλη ζημιά, στο 60%.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέλαβε να διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, με σκοπό να διαπιστώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από τις διοικήσεις των ταμείων.


EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: