"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΣΥΛΙΑ στον «Στρατηγό» του λαού ΤΩΡΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (katsikas.george@gmail.com)

Το είδαμε και αυτό. Απεργία εκλεκτής συντεχνίας γιατί ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ! Όχι κάποιος καινούργιος επαχθής και επονείδιστος . Μιλάμε για νόμο – θεμέλιο κάθε Δημοκρατίας που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της. Μιλάμε για την στοιχειώδη επιταγή της κοινής δημοκρατικής λογικής που λέει πως όποιος ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Δημόσιες Υπηρεσίες συλλαμβάνεται και αντιμετωπίζει την Δικαιοσύνη.

Πρωταγωνιστές ο γνωστός εργατοπατέρας – λάτρης του εκ του ασφαλούς ασκούμενου κοινωνικού ετσιγουσταρισμού, και η εκλεκτή συντεχνία της οποίας προεδρεύει! Ο αξύριστος Ζoro με τον διακόπτη και ο συντεχνιακός στρατός του που με τους διαχρονικούς τσαμπουκάδες υψηλής αντικοινωνικής τάσης στους οποίους επί χρόνια επιδίδονται έχουν μετατρέψει τον δημόσιο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουσφετόβιας σε de facto ΤΣΙΦΛΙΚΙ τους

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να μας κλείνουν στα ασανσέρ, να καίνε τις ηλεκτρικές συσκευές μας , να μας καταδικάζουν σε οικονομικές ζημιές και να μας αλλάζουν τα φώτα στο όνομα της τσέπης τους, βαφτίζοντας τα λάφυρα του εκάστοτε κοινωνικού εκβιασμού ως κεκτημένα. Τώρα μάλλον είναι καιρός να συνηθίσουμε στην ιδέα πως πρέπει να τους αναγνωριστεί κατ εξαίρεση ένα ακόμη προνόμιο: το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ

Εμπρός αδέλφια. Όλοι σε γενική απεργία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη του αυτόκλητου «σωτήρα» μας Στρατηγού Φωτόπουλου! Τι και αν αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί. Είναι ντροπή να αφήνουμε το τμήμα μηχανογράφησης στο δημόσιο τσιφλίκι του να αγωνίζεται μόνο του με 48ωρες απεργίες για τον ηγέτη του. Όλοι στον αγώνα για την de facto κατοχύρωση ΑΣΥΛΙΑΣ των απανταχού κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων «σωτήρων» μας

Και ας μην απάντησαν ποτέ στο ερώτημα ποιος από εμάς τους προσέλαβε για να μας σώσουν. Και ας μην απάντησαν ποτέ σε τι θα διαφέρουν από έναν νέο «σωτήρα» αν αυτός ξεπεταχτεί υποθετικά στο μέλλον και χρησιμοποιήσει ως μέσο «διάσωσης» αντί για διακόπτες και συστήματα μηχανογράφησης καμία ντουζίνα άρματα μάχης, βγάζοντάς τα στο δρόμο τσάρκα «για το καλό μας»

Θυμήθηκε ξαφνικά τον φτωχό πολίτη που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι ο «στρατηγός» και η παρέα του. Αλήθεια όταν ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έβγαζε στη φόρα τα καραγκιοζιλίκια των κρατικών επιδοτήσεων του εκλεκτού του συνδικάτου με τα οποία γέλασε και το παρδαλό κατσίκι (ετήσιες χορηγίες για την ΓΕΝΟΠ ύψους 820.533 ευρώ και για τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων στη ΔΕΗ ύψους 2.581.685 ευρώ, Δάνειο ύψους 500.000 ευρώ για χρονικό διάστημα 5 ετών κλπ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο «Στρατηγός»?

Όταν ο κύριος Βενιζέλος και η παρέα του ψήφιζαν ρυθμίσεις βάσει των οποίων επιδοτείται το ταμείο που πληρώνει τις συντάξεις στο φέουδο του στρατηγού με 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή με ποσό περίπου ίσο με το 50% των προϋπολογισμένων εισπράξεων απ το χαράτσι ΠΟΥ ΗΤΑΝ οι εκάστοτε «Στρατηγοί» του λαού?

Μήπως αυτά τα 600 εκατ. το χρόνο αντί για τον φορολογούμενο πολίτη που ξαφνικά θυμήθηκε ο κρατικοδίαιτος επαναστάτης του γλυκού νερού τα φέρνει ο μάγος Κόπερφιλντ στο ταμείο?

Πού ήταν όταν έμπαινε στο τιμολόγιο ρεύματος κατ αντιστοιχία με το σημερινό χαράτσι ο περίφημος φόρος ΔΕΤΕ (5 τοις χιλίοις επί της αξίας του ρεύματος που καταναλώνεται, προσαυξημένης με τη χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) υπέρ Τελωνειακών (!) ύψους 30 – 40 εκατ. ευρώ το χρόνο?

Που ήταν και που είναι όταν η ΔΕΗ ακουμπάει ζεστά - ζεστά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράζει δικαιώματα ρύπων καθώς οι μονάδες της είναι από τις πλέον ρυπογόνες της Ευρώπης? Και αυτά ο Κόπερφηλντ τα φέρνει ? Το σχεδόν δωρεάν ρεύμα για τους εργαζόμενους της επιχείρησης πάλι Κόπερφιλντ το πληρώνει?

Που ήταν οι αυτόκλητοι προστάτες του πολίτη όταν γίνονταν απαλλοτριώσεις στη Δ. Μακεδονία υπέρ της ΔΕΗ για ένα κομμάτι ψωμί ?

Που ήταν ο «Στρατηγός» όταν έβγαιναν στο φως μελέτες που έδειχναν πως στη Ρουσφετόβια λειτουργεί το πιο ακριβό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη? Έβγαλε άχνα όταν έμαθε ότι στη Ρουσφετόβια απασχολείται περίπου δυόμισι φορές περισσότερο προσωπικό από εκείνο της Πορτογαλίας για κάθε παραγόμενο Watt ενέργειας?

Τώρα που υπάρχει μείωση κερδοφορίας της τάξης του 90% στο φέουδό του, και που προκειμένου να μην μπαίνει μέσα με τη νέα χρονιά ζητούνται διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις τιμολογίου κατανάλωσης του κακοφαίνεται και θυμήθηκε τον δοκιμαζόμενο πολίτη!

Ο κύριος που έχει καταχωρημένα στο κινητό του τα τηλέφωνα της μισής σχεδόν κοινοβουλευτικής ομάδας της πράσινης κυβερνητικής παράταξης βγήκε να το παίξει παιδί του λαού!

Οι κατά συντεχνιακή χρησικτησία τσιφλικάδες της ενέργειας που μέχρι χθες κατέβαζαν τον διακόπτη κατά βούληση , θυμήθηκαν τα ισόβια θύματά τους!

Κι εμείς αποχαυνωμένοι απ το ΑΝΗΘΙΚΟ φορολογικό χτύπημα του ΑΝΑΛΓΗΤΟΥ κράτους που στα πλαίσια της μνημειώδους εισπρακτικής του ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ επιστρατεύει ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ εισπρακτικές μεθοδολογίες καθόμαστε και τους κοιτάμε! Και συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε, λες και έπαθε ηλεκτροπληξία η μνήμη και η αξιοπρέπειά μας.

Μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνάμεις μας. Να περιμένουμε να μας σώσει ένας Φωτόπουλος!

Δυστυχώς στα δύσκολα φαίνεται η αξιοπρέπεια. Με την τσέπη ΑΔΕΙΑ. Όταν ενώ είσαι με την πλάτη στον τοίχο την προσωπική σου δικαίωση δεν την αποθέτεις σε καμία συνδικαλιστική κηφηνοκρατία , και σε κανέναν τέως δυνάστη σου.

Όταν δεν συμμαχείς με λύκους που φόρεσαν προβιά προβάτου

Όταν προτιμάς να μείνεις στο σκοτάδι έχοντας την αξιοπρέπειά σου για φως παρά να γίνεις ίδιος με εκείνους που μέχρι χθες σου άλλαζαν τα φώτα…(και που στην 1η ευκαιρία όταν τους «μιλήσει» η τσέπη τους θα το ξανακάνουν…)

ΥΓ: Ο εκλεκτός κύριος «Δώστα όλα» , τέως συνεργάτης του πράσινου θεμελιωτή της καταστροφής της σύγχρονης Ρουσφετόβιας, είναι συνήγορος υπεράσπισης του επίσης εκλεκτού κυρίου «Πάρτα όλα» με όπλο το διακόπτη! Ρουσφετόβια το μεγαλείο σου!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To τυρί(Φωτόπουλος)το βλέπετε,τη φάκα(ιδιωτικοποίηση)της ΔΕΗ δεν τη βλέπετε.
Που θα πάει θα πείτε και αλήθειες,όταν θα πληρώνουμε την ΚW ένα ευρώ.