"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καθηγητές πανεπιστημίων με διδακτορικό και στην φοροδιαφυγή

Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα η πρόθεση των φοροελεγκτικών μηχανισμών να ερευνήσουν ενδελεχώς τις δαπάνες που δηλώνουν κάποιοι πανεπιστημιακοί.

Την αφορμή του ελέγχου έδωσε η περίπτωση καθηγητή ο οποίος πήρε αμοιβή 95.000 ευρώ από εταιρεία για να εκπονήσει μια μελέτη. Προκειμένου να αποφύγει τη φορολόγηση, ο κ. καθηγητής παρουσίασε παραστατικά μιας off shore εταιρείας στην οποία υποτίθεται ότι κατέβαλε 80.000 ευρώ για να κάνει κάποια άλλη μελέτη για λογαριασμό του. Ετσι, αντί να φορολογηθεί για 95.000 ευρώ, φορολογήθηκε για 15.000.

Οι ελεγκτές εκτιμούν ότι ο εν λόγω καθηγητής δεν είναι μοναδική περίπτωση. Γι’ αυτό και προτίθενται να επεκτείνουν την έρευνα και σε άλλους. Πανεπιστημιακοί λέγε πως εάν ο έλεγχος προχωρήσει σε βάθος, θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις. «Θα πέσουν γεφύρια», λένε με νόημα.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: