"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες

Του Γιώργου Κράλογλου

Ούτε που θα χρονίσουμε και οι περικοπές δώρων και επιδομάτων θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα με διαταγή των δανειστών μας. Από πού προκύπτει αυτό; Προκύπτει σαφέστατα από τις λεπτομέρειες που διαγράφονται ανάμεσα στις γραμμές των δηλώσεων εκείνων που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εκείνων που αποφασίζουν για την τύχη της χώρας και για τις δικές μας τύχες.

Ποιοι είναι αυτοί; Οποιοδήποτε άλλοι εκτός από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Γιατί τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στο σύνολό της μας κρύβουν την αλήθεια. Μας κρύβουν την πραγματικότητα. Ότι η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες.

Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της. Και οι δανειστές είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν για τα επόμενα 15 χρόνια τουλάχιστον ποια είναι τα κεκτημένα μας και ποια είναι τα δικαιώματά μας. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα είναι μια απλή νότια φτωχή Νομαρχία της Ευρώπης με εναλλασσόμενους Νομάρχες που βεβαίως θα τους επιτραπεί να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωθυπουργού. Ενός πρωθυπουργού που θα εκλέγεται βεβαίως, μαζί με την ομάδα του, από κανονικές ελεύθερες εκλογές. Αυτό δεν θα μας το απαγορεύσουν.

Για όσους δεν πείθονται από τα όσα υποστηρίζω τους προσκαλώ να παρακολουθήσουν τα γεγονότα που θα περιγράψω και ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Θα χαρώ να διαψευσθώ

Αρχίζω από την επέκταση των περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας είπε μεταξύ πολλών άλλων ότι για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει οι περικοπές μισθών, επιδομάτων και δώρων να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Είπε ακόμη ότι τα οδυνηρά για τους Έλληνες οικονομικά μέτρα δεν είναι επιλογή του ΔΝΤ ή των Βρυξελλών αλλά της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν περιελάμβανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άρα τα μέτρα αυτά δεν ήταν δυνατόν να τα πάρει μόνη της η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε από την πλευρά του ότι δεν χρειάζεται μια άμεση επέκταση των μέτρων. Προσέξτε τη διπλωματική απάντηση. Δεν χρειάζεται άμεση επέκταση. Δηλαδή για αργότερα βλέπουμε...

Ποιος λέει την αλήθεια; Δεν την λέει κανείς.

Οι δανειστές μας που θέλουν πίσω τα 310 δισ. ευρώ ενδιαφέρονται μόνο για τα δανεικά τους με τους τόκους και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να δείχνουν ότι επιβάλλουν την βούλησή τους στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο να πει άλλα ψέματα. Είπε ως αντιπολίτευση ότι λεφτά υπάρχουν. Είπε ως κυβέρνηση ότι δεν θέλει δανεικά από την Ευρώπη αλλά πολιτική λύση. Είπε ακόμη ως κυβέρνηση ότι υποχρέωσε την Ευρώπη και το ΔΝΤ να συμβιβαστούν με τις προτάσεις της για τα μέτρα.

Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι μία και δυστυχώς σκληρή. Ότι με το πρόγραμμα σταθερότητας κέρδισε μόνο χρόνο για να περάσει τα μέτρα σιγά-σιγά ώστε να μετριάσει την κοινωνική έκρηξη. Ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα κέρδισε τη δυνατότητα να πει στο λαό ότι αυτά είναι και τελειώσαμε μέχρι να περάσει η πρώτη μπόρα και να έλθει το δεύτερο κύμα (καύσιμα, ρεύμα, φόροι).

Συνεχίζω με το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Διαβάσατε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα στις μεταφορές. Το διάβασαν όμως και οι δανειστές και μας το πέταξαν στα μούτρα. Και τώρα ο αρμόδιος υπουργός το αλλάζει τελείως.

Πάμε στην ΔΕΗ. Θυμάστε όλα αυτά τα ηρωικά για περιφρούρηση του κρατικού στρατηγικού ρόλου και άλλα αστεία. Θυμάστε τις συντεχνίες και τα ουρλιαχτά τους. Σε 10 μήνες το αργότερο η ΔΕΗ δεν θα γνωρίζεται όπως θα γίνει. Οι εντολές είναι ήδη στα υπουργικά τραπέζια. Να είστε δε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν χωρίς να ανοίξει μύτη. Οι συντεχνίες θα τρέχουν να γλυτώνουν επιδόματα και δώρα και θα ξεχάσουν εκείνα τα περί προστασίας των συμφερόντων του λαού και τα λαϊκίστικα «φτηνό ρεύμα στον λαό» και άλλα γελοία.

Από την ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ που «λούφαξε» με τους ηρωισμούς της για το μονοπωλιακό καθεστώς, στο φυσικό αέριο και ψάχνει για ιδιώτες να κάνει δουλειές. Και από την ΔΕΠΑ στα λιμάνια όπου από τη δήθεν αναθεώρηση της σύμβασης με τους Κινέζους της COSCO πέσαμε στα τέσσερα και (πολύ καλώς) δίνουμε ό,τι ζητάνε. Ακόμη και τα 9 εκατ. ευρώ από επιστροφές του ΦΠΑ που δεν έχουμε να τους τα δώσουμε λόγω απενταρίας του δημοσίου.

Γιατί δεν λέει την αλήθεια και η αντιπολίτευση; Η Ν.Δ. γιατί πρέπει να συσπειρώσει τους οπαδούς της και άρα δεν μπορεί να πει ότι και ως κυβέρνηση θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Και τα αριστερά κόμματα γιατί δεν θέλουν να χάσουν την μοναδική ευκαιρία να στρατολογήσουν (όπως συνηθίζουν) οπαδούς «αξιοποιώντας» την δυστυχία του λαού που πληρώνει τα σπασμένα του ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης.

πηγη CAPITALGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: