"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Το θαύμα που συνόδεψε τη βάπτιση του Stefanos

 


Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Ένας σταυρός σημαδεύει την πορεία των μεγάλων ανδρών. 

Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό έναν σταυρό φωτός, που έγραφε «Εν τούτω νίκα» («Με αυτό θα νικήσεις»). Έτσι ψυχωμένο το στράτευμά του, αν και με ελάχιστους χριστιανούς στις τάξεις του, σάρωσε τα στρατεύματα του Μαξέντιου.

Στη Βάπτιση του Στέφανου Κασσελάκη σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι, που δείχνει το μεγάλο πεπρωμένο του. Σύμφωνα με το αξιόπιστο Hellasjournal.com του Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έχει έγκυρη πληροφόρηση στα της ομογένειας, ο Κασσελάκης φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Αμερικής:

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπες τους γονείς μου: «Αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος»!

Παπάς δεν έγινε, άρα προδιαγράφεται να γίνει σπουδαίος κατατροπώνοντας τις στρατιές του Μαξέντιου Μητσοτάκη. Άλλωστε και ο Ελπιδοφόρος έγραψε στο «X» ότι ο κ. Κασσελάκης «σέβεται και τιμά το ρόλο της εκκλησίας». Τρέμε Νατσιέ.

Δεν ήταν βεβαίως η μόνη θαυματουργή βάπτιση που συνέβη στον Στέφανο. Καμιά 35ριά χρόνια αργότερα, επί των ημερών μας, το μεταφυσικό μυστήριο επανελήφθη: Βαπτίστηκε… αριστερός!

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τη συνάντηση με μέλη της ισχυρής οργάνωσης της αμερικανο-εβραϊκής κοινότητας AIPAC, αφού πρώτα «φαγώθηκε» να γίνει. Αιτία η κατακραυγή που υπήρξε στα κοινωνικά δίκτυα, για τα οποία αναπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατακραυγή ξεκίνησε από την κριτική που του άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς Κ. Καρπόζηλος

Η αιτιολογία της ακύρωσης αστεία. Έκρινε λέει «την ανάγκη να ακυρωθεί η συνάντηση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το hellasjournal, η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει τη νέα εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας με στόχο την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων. Ακόμα οι Εβραιο-Αμερικανοί βοήθησαν σημαντικά την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα για να επιτύχουν την ακύρωση πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Ουδείς αντιλέγει ότι ο Στέφανος είναι έξυπνος. Το πρόβλημα είναι πως όντας άσχετος με την πολιτική, προσπαθεί να πείσει για την αριστεροσύνη του, χωρίς να έχει την κουλτούρα του αριστερού. Έτσι επιδίδεται και σε λεκτικές εμφυλιοπολεμικές ακροβασίες.

Η φράση του Γιώργου Αυτιά, περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας, είναι μια φράση «βίντατζ» ακόμη και για νέους ψηφοφόρους της Δεξιάς. Παραπέμπει σε μια συντηρητική πολιτική και κοινωνική κουλτούρα, που ακόμη και αν δεν έχει παρέλθει, σίγουρα έχει αποβάλει τον παλιό στόμφο της. Και σίγουρα δεν ανιχνεύεται στη ΝΔ του Μητσοτάκη, η οποία με το νόμο που ψήφισε θα επιτρέψει στον Στέφανο να στεφανωθεί το καλοκαίρι στην Κρήτη, τον εκλεκτό της καρδιάς του Τάιλερ.

Ο Αυτιάς, ακόμη ένας απλός υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο σχολιασμού ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενός βουλευτή ή κάποιου υποψηφίου ευρωβουλευτή. Σε καμιά περίπτωση κοτζάμ αρχηγού του κόμματος.

Και όμως το διέπραξε ο Στέφανος με αφηνιασμένο εμφυλιοπολεμικό μένος (κατά τα άλλα κατηγορούσαν τους δεξιούς για εμφυλιοπολεμική ρητορική). Είπε:

«Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου που δήλωσε ότι κεντρικό του σύνθημα για εκείνον είναι πατρίς, θρησκεία. Οικογένεια της χούντας»; Και στη συνέχεια, δικαιώνοντας τον μέντορά του Πολάκη υποστήριξε:

«Γιατί αυτό πάντα έκαναν οι Ελλαδέμποροι της δεξιάς. Προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από τη δημοκρατική παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μία ελεύθερη πατρίδα. Η ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί, εμείς δεν πρόκειται να την παραδώσουμε σε συνθήματα που ανήκουν σε άλλες εποχές».

Το ότι ένα Αμερικανάκι που έχει θητεύσει στην Goldman Sachs -από όποια θέση, δεν έχει σημασία- με νονούς και χρηματοδότες εφοπλιστές, ήρθε στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί εμφυλιοπολεμική φρασεολογία, ακούγεται ως ανήκουστο. Έχει όμως την αιτία του: 

Ο τύπος, όντας άσχετος από πολιτική...

 

 μηρυκάζει ό,τι τον δασκαλεύουν, για να φανεί αριστερός, χωρίς να έχει επίγνωση του βάρους των λόγων του.

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι μιλάει για «λαδέμπορους», για τους οποίους μιλούσαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο την τριετία 2011-2013 - τότε δηλαδή που ο ίδιος με άρθρα του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, εκθείαζε τον Μητσοτάκη!



Δεν υπάρχουν σχόλια: