"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Προσωπικότητες


Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Μετά από αυτό, δεν μου μένει πλέον καμία αμφιβολία για το λαμπρό μέλλον του Νικόλα του Ανδρουλάκη. Τελικά, αυτό που φάνταζε τραβηγμένο αστείο βγήκε αληθινό: ο Κραταιός πήρε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη. (Ο Πρίγκιψ Νικόλαος, που είναι επίσης υποψήφιος, φαντάζομαι ότι θα λιποθύμησε μόλις το πληροφορήθηκε…)

Ελπίζω μόνο ο κ. Ζαγοράκης να έχει συνειδητοποιήσει ότι τώρα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και να μην του ξεφεύγουν αναφορές στη ΝΔ από κεκτημένη ταχύτητα.

Πολύ θλιβερό από πλευράς του Ανδρουλάκη, αν το συγκρίνεις μάλιστα με τον πολιτικό αντίπαλο που τόσο πολύ μισεί, όπως όλοι έχουμε καταλάβει: ο Μητσοτάκης πήρε από το ΠΑΣΟΚ ό,τι καλύτερο είχε, ενώ ο καημένος ο Νικόλας πήρε μόνο έναν Ζαγοράκη και αυτόν από τις εκπτώσεις.

Αν εμπιστευτούμε τις δημοσκοπήσεις, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πάρει και η Πλεύση Ελευθερίας έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό, όμως, ενώ εκ πρώτης όψεως είναι θετικό για το συγκεκριμένο κόμμα, συγχρόνως εγείρει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα για την πρόεδρό του: αν δεν είναι η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου στην Ευρωβουλή, ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι;

Αλλωστε και στη δική μας Βουλή μόνο εκείνη φαίνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τους υπόλοιπους να εκτελούν χρέη σιωπηλών κομπάρσων. Υποθέτω, λοιπόν, ότι…

 

 ως καλή νομικός θα ετοιμάζει το αίτημά της προς τους αρμοδίους θεσμούς, ευρωπαϊκούς και ελληνικούς, ώστε να της επιτραπεί να είναι και στα Σώματα δύο ταυτοχρόνως…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: