"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Εκδρομή στη Θήβα

 

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Παρακολουθώντας τόσον καιρό το διασκεδαστικό θέαμα με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, διαπιστώνω ότι, παρά την εκπαίδευση και την επιτήδευση, ο πρόεδρος έχει μία ροπή στη χυδαιότητα, που μερικές φορές ξεσπά ανεξέλεγκτη.

Θυμίζω το περιστατικό στον Βόλο, όταν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας πει τρεις φορές πόσο χεσμένο έχει τον δήμαρχο της πόλης.

Προχθές, επανήλθε στην αγαπημένη θεματολογία του, από τη Θήβα, όπου ο πρόεδρος έχει πάει εκδρομή σε ένα θεματικό πάρκο βασισμένο στην ιδέα του στρατιωτικού κέντρου, για να μας πει ότι η ονομασία Καλλιόπη για τον απόπατο είναι σεξιστική και ότι θα έπρεπε να λέγεται Κούλης.

Αυτές οι αυθόρμητες πινελιές χυδαιότητας που του ξεφεύγουν με βοηθούν να καταλάβω γιατί συνεννοείται τόσο καλά με τον Παύλο Πολάκη.

Κατά τα λοιπά, το μόνο που με απασχολεί για την εκδρομή του Στέφανου στη Θήβα είναι το ενδυματολογικό. Είναι η στολή που του δώσανε να φοράει όσο τσίτα πρέπει; Εφαρμόζει τέλεια παντού;

Γιατί ο πρόεδρος μας έχει συνηθίσει με τα κολάν και τα εφαρμοστά. Εχει χτίσει ένα επίπεδο και πρέπει να το διατηρήσει! Εν ανάγκη, κάποιος ράφτης δεν θα υπάρχει ανάμεσα σε τόσους νεοσυλλέκτους, να φέρει τη στολή στα μέτρα του προέδρου;

Ούτως ή άλλως, εκουσίως ή μη, ο πρόεδρος κατάφερε να ξεφτιλίσει την έννοια της στρατιωτικής θητείας μέσα σε δυο – τρεις μέρες.

Συνεπώς…

 

 δεν θα πάθει τίποτα χειρότερο ο θεσμός, αν μεριμνήσουν εκεί οι αρμόδιοι για το ενδυματολογικό του προέδρου. Ο,τι ήταν να πάθει ο Στρατός το έπαθε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: