"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ελληνική δυστοπία

 


Του Παντελή Σαββίδη

Το πρόβλημα της χώρας, εκτός απο το χαμηλό ποσοστό της κατά κεφαλήν παιδείας (όρος του Γιανναρά) είναι το διαλυμένο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.

Μια αλαζονική, εξουσιομανής με ολοκληρωτικές αντιλήψεις κυβερνητική ομάδα έχει ελέγξει το σύνολο των θεσμών (απο τη δικαιοσύνη ως τα μέσα ενημέρωσης) και κυβερνά ολιγαρχικά.

Στην αντιπολίτευση τον ένα αρχηγό δεν μπορείς να τον λάβεις σοβαρά με τα καμώματά του και ο άλλος δείχνει σαν να έχει χάσει τον μπούσουλα.

Στα μικρότερα κόμματα το ένα εμπνέεται απο τις προφητείες του Παϊσιου και απο μια πατριδολαγνεία του 1960, ο αρχηγός του άλλου ασχολείται με το πώς θα πουλήσει βιβλία, αλοιφές και πατρίδα, και το τρίτο ψάχνεται μεταξύ ναζισμού και φασισμού.

Σε αυτό το τοπίο ορισμένα ευκαιριακά κοράκια μύρισαν αίμα ενόψει των ευρωεκλογών και εμφανίστηκαν και αυτά στο προσκήνιο.

Οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σ αυτήν την δυστοπία, όσοι πολίτες δεν βρήκαν ψυχιατρικό καταφύγιο στο διαδίκτυο όπου εκτονώνουν την ψυχική τους μαυρίλα. Ο διαδικτυακός φασισμός αναδύεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ένας φασισμός και εξουσιαστικός (που είναι επικίνδυνος) και κοινωνικός που επίσης μας απειλεί είναι διάχυτος στην δημόσια σφαίρα όπου τα πάντα καταρρέουν με τον πρωθυπουργό να προκαλεί ωμά με τις δηλώσεις περί ¨τυραννίας της πλειοψηφίας”.

Σε κοινωνικό επίπεδο, στην υγεία, οι λίστες είναι μακρές στα νοσοκομεία που οδηγούν, πολλές φορές, στον θάνατο ανθρώπων πριν έρθει η σειρά τους να εγχειριστούν και οι απαγορευτικές αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν επιτρέπουν την καταφυγή σ αυτόν.

Αν δεν έχεις, λοιπόν, χρήματα πεθαίνεις, ο καθένας έχει πέσει θύμα ληστείας περισσότερες της μιας φορές, ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας συνεχίζεται, η ζωή στις πόλεις έχει γίνει αφόρητη, η επαρχία ερημώνει, η παιδεία υποβαθμίζεται, θεσμοί όπως η εκκλησία διαλύονται, η δικαιοσύνη έχει γίνει παραδουλεύτρα της εκτελεστικής εξουσίας, τα μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία της εξουσίας την οποία έπρεπε να ελέγχουν, πουθενά δεν έχεις να απευθυνθείς και αν απευθυνθείς θα αδιαφορήσουν, στο διαδίκτυο ξευτελίζονται προσωπικότητες μέχρι εξαϋλώσεως και μια επιθετικότητα είναι διάχυτη στη δημοσια σφαίρα. Είναι …

 

η ισχυρή Ελλάδα που βιώνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: