"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τί εξυπηρετεί η πρόταση δυσπιστίας;

 

Του Παντελή Σαββίδη

Ποια η σκοπιμότητα της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η οποία, φυσικά, θα απορριφθεί, ακόμη και αν την υποστηρίξει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Τι εξυπηρετεί η πρόταση;

Όπως το Σύνταγμα ορίζει, δυνατότητα υποβολής νέας πρότασης δυσπιστίας υπάρχει μετά παρέλευση εξαμήνου. Δηλαδή, τον Σεπτέμβριο.

Που βρίσκεται το πρόβλημα;

Ηθικά στο ότι ξεπλένονται οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών στην, σχεδόν απόλυτη, πιθανότητα να απορριφθεί.

Πολιτικά ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί θέμα δεδηλωμένης με πρόταση δυσπιστίας την επομένη μιας ενδεχόμενης, αλλά πολύ πιθανής, κυβερνητικής αποτυχίας στις ευρωεκλογές.

Εκείνους που φέρνει σε δυσκολία η πρόταση δυσπιστίας είναι ο Σαμαράς και η τάση του, ακόμη και η καραμανλική τάση η οποία μπορεί να είναι δυσαρστημένη αλλά δεν θα μπορούσε να καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Το ότι θα τους καταστήσει συνυπεύθυνους με την πολιτική Μητσοτάκη ελάχιστη σημασία έχει. Έτσι κι αλλοιώς συνυπεύθυνοι είναι.

Περιμένω να δω τα…

 

 επιχειρήματα υπερ της πρότασης δυσπιστίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα συμβουλεύτηκε συνομιλητές του πριν την κάνει. Ας μάθουμε το σκεπτικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: