"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ετοιμαστείτε για την επόμενη χρεοκοπία

 


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Εκπληκτική η οικονομική διαχείριση του πεφωτισμένου πεφυσιωμένου Μεγάλου Στραβοτιμονιέρη: Όταν ανέλαβαν οι άριστοι το χρέος ήταν €334,261 δισ. (τέλος 3ου τριμήνου 2019). Το πήγαν στα 404,68 δισ.

Το βραχυπρόθεσμο, που πρέπει να αποπληρώσουμε το πολύ σε ένα έτος, είναι 71,38 δισ.  

Πώς θα το αποπληρώσουμε;  

Δανειζόμενοι ξανά με μεγαλύτερο επιτόκιο, άρα αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το χρέος – η κλασική δηλαδή «συνταγή» χρεοκοπίας.  

Στο χρέος δεν υπολογίζονται 29,43 δισ. εγγυήσεις του Δημοσίου σε διάφορους δημόσιους μπαταχτσήδες (Δήμους, Οργανισμούς κ.λπ.) οι οποίες σχεδόν πάντα καταπίπτουν και μετατρέπονται σε χρέος.

Σημειώστε ότι 5 δισ. από τους φόρους μας πηγαίνουν μόνο στους τόκους. Το ποσό, με την αύξηση των επιτοκίων και του χρέους, θα αυξάνεται κάθε χρόνο. 

Συγκρίνατέ το με τα 2,6 δισ. που «αποδίδει» στα κρατικά ταμεία ο ΕΝΦΙΑ, ένας εγκληματικός φόρος που δημεύει τις περιουσίες όλων των Ελλήνων, για να καταλάβετε πόσο καταστροφική είναι η πολιτική «το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει pass και επιδόματα σε ευάλωτους & ευπαθείς».
 

Καταστροφική για το παρόν και το μέλλον της παραγωγικής Ελλάδας, εξυπηρετική όμως για την ΝΔ και για την εκλογική της πελατεία, που έχει το κοντόφθαλμο σκεπτικό:

 

 «εν τη παλάμη και ούτω ψηφίσωμεν.»  

Πού να κάθονται να ακούν αυτόν τον ενοχλητικό Τζήμερο που έχει τη μανία να ψάχνει τα νούμερα και να προβλέπει την εξέλιξή τους.

 
Ετοιμαστείτε για την επόμενη χρεοκοπία.

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1505153/dimosio-chreos-pos-ektinachthike-sto-ypsos-rekor-ton-40468-dis-eyro/

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: