"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝουΔοΑΡΙΣΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Πραγματική Τερατογέννεση


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Γράφει ο ΑΛΚΗΣ ο ΝουΔοΤερατόπληκτος

Ακούσαμε τον κύριο πρωθυπουργό σχεδόν έντρομο, να λέει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Μέρα25 – ΚΚΕ, σαν αποτέλεσμα απλής αναλογικής, προσιδιάζει με «τερατογένεση που δεν αντιστοιχεί στη βούληση του ελληνικού λαού».

Θα ξεχάσω τους «βασιλικούς» μου τρόπους και θα γίνω κακός. Διότι ξαφνικά, μετά από χρόνια όπου ο κύριος πρωθυπουργός φρόντισε να διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι «τιμάει τους αγώνες της Αριστεράς», ξαφνικά κομπιάζει όταν ανακαλύπτει ότι υπάρχει περίπτωση αυτή η αριστερά να κυβερνήσει. Ξανά. Και την (σχεδόν) απίθανη περίπτωση να συμβάλλουν να συνεννοηθούν και να συμβάλουν σε αυτό όλα τα κόμματα της Αριστεράς μαζί.

Ας μας επιτραπεί να παρατηρήσουμε ότι μια τέτοια προοπτική είναι από απίθανη έως αδύνατη, αλλά μόνον εάν επιχειρηθεί την τελευταία στιγμή χωρίς προσυνεννόηση, όπου το κάθε κόμμα, λογικόν, θα θέλει είτε να έχει όσα περισσότερα μπορεί, είτε να δώσει όσα λιγότερα γίνεται, ιδίως εάν είναι το ισχυρότερο κόμμα του υπό (τερατο)γένεση σχηματισμού.  

Εδώ η λέξη κλειδί είναι η « προσυνεννόηση», διότι στην Ελλάδα είμαστε, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, και ξέρουμε ότι δεν μπορεί να συνεννοηθούν ο Γιώργος με τον Γιάννη, πόσο μάλλον 4 κόμματα μιας πολιτικής στάσης η οποία έχει ροπή προς τη διάσπαση. Άραγε υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει ισχυρότατος ενδιάμεσος, ο οποίος συντονίζει τη διαδικασία της «τερατογένεσης»; και ποιος μπορεί να είναι αυτός;

Και πάλι όμως όσο και αν μια τέτοια προοπτική ακούγεται γκροτέσκα, δεν θα είναι αυτή η πραγματική τερατογένεση. Διότι η πραγματική τερατογένεση, συντελέστηκε από το 1974 και μετά, και για να το επικαιροποιήσουμε, και από το 2010 και μετά, όταν η μία πλευρά αποδέχθηκε να λησμονηθούν τα εγκλήματα της άλλης πλευράς χωρίς η άλλη πλευρά να ζητήσει ποτέ συγγνώμη, ή να δείξει ενδείξεις πραγματικής συμφιλίωσης. 

Αντίθετα, με τον όρο "Δεξιά" να επεκτείνεται αυθαίρετα και στο μετριοπαθές κέντρο, η συγκεκριμένη "παράταξη" που πολλά μέλη της δεν ασχολούνται διεξοδικά και με τις πολιτικές εξελίξεις, "κοιτάνε τη δουλειά τους" που λέμε σε απλή γλώσσα, υφίσταται ένα μονομερή πόλεμο και οχετό ύβρεων. Όπου η μία πλευρά μιλάει συνεχώς για ξερονήσια και στρατοδικεία, ενώ οι άλλοι δεν δικαιούνται καν να ψελλίσουν ότι έχουν γίνει τερατώδη και μαζικά εγκλήματα με θύματα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων με ειδεχθείς τρόπους που ούτε οι ναζί στα πιο διεστραμμένα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να εφεύρουν, και τα οποία έλαβαν χώρα σε σημεία όπως οι Γαργαλιανοι, ο Φενεός Κορινθίας, το Αγιονόρι αργολιδοκορινθίας, η χαράδρα της Τατάρνας Ευρυτανίας και αλλού (Διαβάζουμε, και όχι από «δεξιά» πηγή: https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=296290&cid=122 ).
 

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η μια πλευρά ενοχικά τηρεί σιγή σφιγγός για τα όσα είχε υποστεί ιδίως κατά τον εμφύλιο, η άλλη πλευρά εδώ και 40 χρόνια έχει ξεσαλώσει, βοηθούντος και του κυριαρχούντος επί συνεχή σχεδόν 20ετία τα πρώτα χρόνια κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ιδίως στα πρώτα χρόνια της πορείας του έκλεψε τους ψηφοφόρους από τα αριστερά κόμματα, και ταυτόχρονα επέβαλλε μια άκρως αντιδεξιά ρητορική.

Με αποτέλεσμα αντικομμουνιστικές ταινίες να μην μπορούν να παιχτούν στους κινηματογράφους, να μην μπορεί να γίνει ένα μνημόσυνο για τις ψυχές όσων βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν σε διάφορα σημεία του Ελλαδικού χώρου με τακτικές γενοκτονίας και εκκαθαρίσεων, ενώ βλέπαμε ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση ολόκληροι υπουργοί είχαν στα γραφεία τους πορτρέτα σφαγέων όπως ο ‘Αρης Βελουχιώτης.  Ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι θα γινόταν αν παραδείγματος χάρη στη σημερινή κυβέρνηση κάποιος αναρτούσε στο γραφείο του το πορτραίτο του Αλέξανδρου Παπάγου. 

Οπότε η τερατογένεση δεν θα είναι το ότι μπορεί να συνεννοηθούν τα 4 αριστερά, τελούντα όμως σε διαφορετικούς βαθμούς αριστεροσύνης κόμματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη βουλή. 

Η Τερατογένεση έγκειται στο ότι τόσα χρόνια αφέθηκε να δημιουργηθεί ένα τέρας μονομερούς πληροφόρησης και κηρύγματος μίσους.  

Η Τερατογένεση συνίσταται στο ότι μια ολόκληρη παράταξη κατασυκοφαντήθηκε και αφέθηκε βορά σε όλα τα κηρύγματα μίσους των τελευταίων 40 ετών χωρίς τον παραμικρό αντίλογο.  

Η η τερατογένεση έγκειται στο ότι μαζί με τη σιωπή των νεκρών σιώπησαν και οι ζωντανοί. 

Η τερατογένεση έγκειται στο ότι όλοι όσοι τα τελευταία 40 χρόνια υπέφεραν από την αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, δεν προστατεύτηκαν από τις ηγεσίες εκείνων τους οποίους ψήφιζαν.

 Η τερατογένεση έγκειται στο ότι ενώ κάθε χρόνο κάθε απίθανη και πιθανή επέτειος η οποία έχει αριστερό πρόσημο εορτάζεται μέχρις εξαντλήσεως, οι συγγενείς των νεκρών στους Γαργαλιάνους στην Τατάρνα και οπουδήποτε αλλού δούλεψε κομμουνιστικό μαχαίρι, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν έστω ένα μνημόσυνο να πενθήσουν τους νεκρούς τους.

Η τερατογένεση έγκειται στο ότι πέρα από την προδοσία και την εγκατάλειψη των δεξιών ψηφοφόρων από τους πολιτικούς τους, δεν έγινε ποτέ ένας αντίλογος δεν διεξάχθηκε ποτέ ένας ιδεολογικός αγώνας να δημιουργηθεί ένα φράγμα να σταματήσουν όλοι αυτοί οι ποταμοί μίσους και ψέματος.

Οι δεξιοί ψηφοφόροι ή/ και ακόμα οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι, καθυβρίζονται δέρνονται, καίγονται, μια ολόκληρη η χώρα δεν μπορεί να βρει ησυχία, διότι κάποιοι δε λένε να ησυχάσουν 75 χρόνια μετά τα γεγονότα και 40 χρόνια μετά από τη συμφιλίωση μεταξύ εκείνων που όντως πολέμησαν μεταξύ τους!

Τα τέρατα δεν γεννιούνται μόνα τους. 

Καμία τερατογένεση δεν είναι παρθενογένεση.

Η τερατογένεση είναι...

 η μονομερής σιωπή για 40 χρόνια, Κύριε Μητσοτάκη.  

Η έλλειψη απάντησης και ιδεολογικού αγώνα, αυτή είναι που γεννάει τα τέρατα.

Το κακό θριαμβεύει όταν το καλό δεν αντιστέκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: