"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Σε κυνηγούν οι κυνηγούν οι Μπατέντε? Πήδα καμιά δεκαριά χώρες κι έλα στο ψυχοπονιάρικο Ελλάντα που μοιράζει και λεφτά !

Εμφανίζεται, λοιπόν, η Κονγκολέζα και σου εξηγεί ότι είναι θύμα φυλετικών διώξεων

Κατάγεται από την περιοχή Γιούμπι και ανήκει στη φυλή Μπανούνου, η οποία έχει παραδοσιακή έχθρα με την φυλή Μπατέντε. Πέρυσι τον Δεκέμβριο, πέθανε ο φύλαρχός τους και οι Μπανούνου τον έθαψαν σε περιοχή που οι Μπατέντε ισχυρίζονται ότι είναι δική τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος με εκατοντάδες νεκρούς και 19.000 εκτοπισμένους. (Πραγματικά γεγονότα: https://observers.france24.com/en/20190121-hundreds-killed-yumbi-congo-massacre )
 
Και έτσι ήρθε στην Ελλάδα να σωθεί γιατί την κυνηγούν οι Μπατέντε. Αυτά σου τα λέει στη γλώσσα Λινγκάλα, οπότε πρέπει να βρεις διερμηνέα της Λινγκάλα, κι αν τύχει και η Κονγκολέζα είναι μουσουλμάνα, γυναίκα διερμηνέα! Άντε τώρα να αποφασίσεις, για εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις από κάθε γωνιά της γης, αν όλες αυτές οι ιστορίες είναι αλήθεια ή ψέματα, γιατί κανένας δεν θα σου πει: “ήρθα επειδή έμαθα ότι μοιράζετε λεφτά”.

Αλλά και αλήθεια να είναι, γιατί πρέπει να έρθει στην Ελλάδα για να πάψουν να την κυνηγούν οι Μπατέντε; 

 Και γιατί...


 στη ζωή του κατοίκου της Σάμου ή της Κυψέλης, να έρθουν τα πάνω κάτω επειδή οι Μπατέντε εδώ και αιώνες σφάζονται με τους Μπανούνου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: