"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Προς (λαθρολάγνο) κ. Πέτσα

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne
 

Κ. Πέτσα,

σε μία συνέντευξη Τύπου σας προβήκατε στην ακόλουθη δήλωση: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός, επομένως αγκαλιάζουν ανθρώπους με προσφυγικό προφίλ».

Ως απόγονος Μικρασιατών και από τους δύο μου γονείς, θεωρώ τις δηλώσεις σας άκρως προσβλητικές, εντελώς απαράδεκτες και απαιτώ να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμη από τους απογόνους του 1.000.000 Ελλήνων που εκδιώχθηκαν και κατασφαγιάστηκαν από τους ομόθρησκους αυτών που εσείς χαϊδεύετε και με τα στίφη μουσουλμάνων με τα οποία εποικίζετε τη χώρα.

 

Είστε επιεικώς ανιστόρητος, κ. Πέτσα. Είστε ασεβής. Είστε προκλητικός.  


Οι Έλληνες Μικρασιάτες ήρθαν στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, από τα ελληνικά παράλια της Μικράς Ασίας, ένα κομμάτι του Ελληνισμού από αρχαιοτάτων χρόνων. Ελληνικά μιλούσαν οι πρόσφυγες, χριστιανοί ήταν, σε ελληνικά σχολεία πήγαν, Έλληνες συγγενείς είχαν, δημιούργησαν τεράστιο ελληνικό πολιτισμό, αν γνωρίζετε, που, ως φαίνεται, δεν γνωρίζετε.

Δεν ξέρω αν η Γενιά του ‘30 στη λογοτεχνία σάς λέει κάτι, αν γνωρίζετε ότι η Σμύρνη είχε σπουδαία ελληνικά σχολεία πολύ πριν ιδρυθούν σχολεία στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 
Προφανώς αγνοείτε και τις εμπορικές δραστηριότητες των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, την εργατικότητά τους, το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο. Αγνοείτε ότι πολλοί από αυτούς που εσείς σήμερα εξομοιώνετε με τους αιτούντες επιδομάτων και τζάμπα ζωής πρόλαβαν και έφεραν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, έφεραν τις γνώσεις τους και τις διασυνδέσεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο βοηθώντας την ανάπτυξη της χώρας και σε οικονομικό επίπεδο.

Πώς τολμάτε να συγκρίνετε αυτούς τους Έλληνες με τον συρφετό που μπαίνει παράνομα στη χώρα από τα τρύπια σύνορά μας τα τελευταία χρόνια; 


Τι σχέση έχουν οι Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν στην πατρίδα τους, Έλληνες μεταξύ Ελλήνων, με τους μουσουλμάνους που έρχονται παράνομα και εποικίζουν τη χώρα;

Δεν θα χρησιμοποιείτε, κ. Πέτσα, κι εσείς και οι όμοιοί σας τους Μικρασιάτες προγόνους μας, που έφυγαν διωγμένοι, αποδεκατισμένοι, οικονομικά κατεστραμμένοι, αφήνοντας πίσω τους νεκρά αδέλφια και γονείς και όλο τους το βιος, για να προπαγανδίσετε τον εποικισμό σας.

Αν δεν έχω φύγει ακόμη από το σπίτι μου, σε μία γειτονιά της Αθήνας που έχει γίνει με τις πλάτες των πολιτικών hot spot, είναι γιατί...


 δεν θέλω 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή να έχω τη μοίρα των προγόνων μου, να διωχθώ δηλαδή από τις ορδές των φανατισμένων θρησκόληπτων που ήρθαν από τα βάθη της Ανατολής για να καταστρέψουν έναν ολόκληρο πολιτισμό. 


Δεν θα φύγουμε κυνηγημένοι από τα σπίτια μας από τους μουσαφίρηδές σας. 


Μόνο νεκροί. 

Κανονίστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: