"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Μ@Λ@ΚΙ@: Κοκοροϊστορίες

Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ

Άλλοι τους στοχοποιούν, άλλοι τους δικαιώνουν στην δικαστική αίθουσα …το γεγονός είναι ότι οι κόκορες έχουν την τιμητική τους.
 
Δυο από τα μέλη καταλονέζικης, βίγκαν οργάνωσης, όρμησαν σε κοτέτσι με σκοπό τη σωτηρία των κοτών από τους “βιασμούς” που υφίστανται απ’ τους κόκορες. Έσπασαν αυγά [τα προϊόντα του βιασμού] στο έδαφος και δήλωσαν στο βίντεο που ανήρτησαν στο Twitter: “απομακρύναμε τους κόκορες γιατί δεν ανεχόμαστε οι κότες να βιάζονται. Οι κότες δεν θέλουν να τις καβαλούν, και διαρκώς προσπαθούν να διαφύγουν… ορισμένες φορές τραυματίζονται σοβαρά από τους κόκορες”…
 
Ουδείς γνωρίζει ποιο είναι το σχέδιο των δυο ακτιβιστριών, ούτε αν ήθελαν να κάνουν αίσθηση σκορπώντας το γέλιο *… Η κλινική βλακεία πάντως παραείναι διαδομένη για να αποκλεισθεί ως εξήγηση.
 
Το όνομα της οργάνωσης, “Χορτοφάγες Ψυχές”, ενισχύει το περί βλακείας σενάριο.
 
Η έτερη των κοκοροϊστοριών έρχεται από εκεί κοντά και δεν είναι τόσο, ή μόνο, αστεία: ζευγάρι παραθεριστών σε επαρχιακή κωμόπολη της Γαλλίας, μήνυσαν τους ιδιοκτήτες γειτονικού σπιτιού, γιατί ο κόκορας ξεκίναγε δουλειά … κοντά στα ξημερώματα. Οι παραθεριστές διεκδίκησαν το δικαίωμα στον φυσιολογικό ύπνο, όπως τον εννοούν ως κάτοικοι της πόλης. 

Η υπόθεση, που τελεσιδίκησε τις προάλλες, αποτελεί, μήνες τώρα, “αιχμή του δόρατος” για πλειάδα παρεμφερών της: ιδιοκτήτες εξοχικών, εννοούν να υποχρεώσουν τους κατοίκους των τόπων αναψυχής τους σε …συμμόρφωση με τα δικά τους δεδομένα, απαλείφοντας ενοχλητικούς θορύβους από ζώα, καμπάνες, γεωργικά μηχανήματα…Η απόφαση του δικαστηρίου του Ροσφόρ ήταν ο κόλαφος που χρειάζονταν οι δυσανεκτικοί στο λάλημα τουρίστες, και είθε παρόμοια κατάληξη να έχουν παρόμοιες υποθέσεις…: όχι μόνο επιτράπηκε στον κόκορα να συνεχίσει το έργο του, αλλά και καταδικαστηκαν σε χρηματική αποζημίωση
 
Θα ήλπιζε άλλωστε κανείς ότι εξ ίσου λογική θα ήταν η αντιμετώπιση περιπτώσεων όπως οι καλοί μας …μετανάστες, μόνιμα ενοχλημένοι και διαμαρτυρόμενοι για τα κακώς κείμενα, σε χώρες που τους παρέχουν άσυλο, και στις οποίες έχουν έρθει απρόσκλητοι.  


Όμως...

 τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν διακυβεύεται η αναμόρφωση ολόκληρου πλανήτη.
 
Η λογική εδώ βρίσκεται σε διακοπές επ’ αόριστον.

* από τις φυσιογνωμίες τους [φωτό] δεν φαίνονται ακριβώς πρωταθλήτριες του χιούμορ. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: