"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ηλίθιοι ή σε λάθος κόμμα;



Έχω αναφερθεί στα βιβλία μου αλλά και στον καθημερινό αρθρογραφικό λόγο στην ιδεολογική αυτοδυναμία της Αριστεράς εδώ και δεκαετίες.  Φοβάμαι, ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία γνώρισε επί 4,5 χρόνια την λαίλαπα της Αριστεράς.  
 
Η αλήθεια είναι ότι  την υπεροχή του φιλελευθερισμού που παγκοσμίως πέτυχε την ανάπτυξη κι επικράτησε έναντι του κομμουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, ουδείς επιχείρησε να την κεφαλαιοποιήσει στην χώρα μας. Ας μη ξεχνάμε ότι οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Κωνσταντίνος Καραμανλής αδιαφόρησαν παντελώς για την ιδεολογία. Ο δεύτερος μάλιστα είχε τη φωτογραφία του στα ψηφοδέλτια για να ξέρουν τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι… 
Ας μη ξεχνάμε ότι επί δεκαετίες ο Έλληνας φιλελεύθερος ΔΕΝ ψήφιζε με ιδεολογικό κριτήριο αλλά με βάση τον αντικομουνισμό του.  
Ας μη ξεχνάμε ότι στην επί δεκαετίες ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς ελάχιστες αντίθετες φωνές υπήρξαν. 
Ας μη ξεχνάμε ότι η παράταξη που έκανε όλες τις μεγάλες και κυρίως σωστές επιλογές για την πολιτική και οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας … χαρακτηρίστηκε… επάρατη! Κι οι οπαδοί του Στάλιν… προοδευτικοί!   
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όλα αυτά τα άφησε στην άκρη. Δεν ασχολήθηκε καν. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Η προπαγάνδα έμεινε επί δεκαετίες αναπάντητη κι ο λαϊκισμός της Αριστεράς χόρευε ζεϊμπέκικο στη μνήμη των συνετών.  Η δε παράταξη που δικαιώθηκε ιστορικά σε όλες τις επιλογές της και κυρίως κράτησε την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο, είχε κι έχει συμπλέγματα απέναντι στους ιδεολογικούς τρομοκράτες!

Ο πρώτος πολιτικός της συντηρητικής/Δεξιάς/Φιλελεύθερης παράταξης που συνειδητοποίησε το ιδεολογικό έλλειμμα του χώρου, ήταν ο Γεώργιος Ράλλης.
 
Έκανε κάποια βήματα με την συνδρομή των νεαρών τότε Ανδριανόπουλου, Μάνου και κάποιων άλλων, αλλά μέχρι εκεί.
 
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν εκείνος που επιχείρησε τομές κι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ιδεολογικής διαμάχης. Μπορεί όσοι νεολαίοι, τότε, επιχείρησαν να δώσουν τις πρώτες μάχες να ήταν σκληροί Δεξιοί κι όχι ιδιαίτερα καταρτισμένοι ιδεολογικά, αλλά έριξαν τον σπόρο. Πολλοί πιτσιρικάδες τότε έμαθαν τον Χάγιεκ και περισσότεροι άρχισαν ν’ αντιπαρατίθενται με ουσιαστικό και μεστό λόγο με την Αριστερά. Η θωράκιση είχε ξεκινήσει.
 
Μα ήταν κι είναι ακόμη ολοφάνερα τα συμπλέγματα κάποιων έναντι της Αριστεράς. Λες κι η παράταξή τους ευθυνόταν για τον εμφύλιο για τον οποίο κατηγορήθηκε! Λες κι έφταιγαν εκείνοι που η παράταξή τους κι ο αστικός κόσμος επέτρεψε να ηρωποιηθούν  σφαγείς και …καπεταναίοι που επιβουλεύθηκαν τη δημοκρατική πορεία της Ελλάδας. Δηλαδή ο κάθε Άρης ή ο κάθε καπετάν Αλίμονος…

Ξέρετε κάτι; 
Από τα χρόνια του Αβέρωφ μέχρι σήμερα δεν έγιναν πολλά πράγματα. Μπορεί η  Νέα Δημοκρατία κι ο αστικός κόσμος να έχουν πλέον άλλη θεώρηση των πραγμάτων αλλά δεν… ξεκοκκινίζει!  Mη τυχόν κι η Αριστερά τους πει… φασίστες! 
Απόδειξη γι αυτό είναι το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να συνταχθούν με όλη την Ευρώπη αλλά με τους κομμουνιστές και τους ακροδεξιούς. Προφανώς δεν έχουν ακούσει το παραμικρό για τα εγκλήματα του κομμουνισμού που αρνήθηκαν να καταδικάσουν! Ούτε στην Σοβιετία, ούτε στις χώρες που εισέβαλλε η Σοβιετία, ούτε καν στη χώρα μας. Για τους Νεοδημοκράτες βουλευτές (πλην Ασημακοπούλου) δεν υπήρξε η πηγάδα του Μελιγαλά, ούτε οι σφαγές στον Φενεό ή στην Στιμάγκα, στου Μακρυγιάννη, στην Κόνιτσα κι αλλού. Δεν υπήρξε παιδομάζωμα! Δεν υπήρξαν εγκλήματα. Προφανώς όσοι τα μνημονεύουμε είμαστε … φασίστες ή δεν έχουμε δικαίωμα να θυμόμαστε την νίκη της ελευθερίας στον Γράμμο!
Ντροπή τους! Για φτύσιμο οι πάντες!

 
Εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει ηγεσία με πλήρη ιδεολογική συγκρότηση (κι ο Κώστας Καραμανλής διέθετε αλλά μάλλον δεν θέλησε αντιπαραθέσεις και «φασαρίες») και πρέπει να καθίσει κόσμο και κοσμάκη στα θρανία. 
Για να θυμηθούν ή να μάθουν (πρωτίστως εκείνοι που έχουν δημόσιο λόγο και λαμβάνουν αποφάσεις) ποια είναι η Νέα Δημοκρατία και ποιες οι θέσεις της.
 
Ναι, λήθη. Μα όχι μονόπλευρη! Όχι συμφωνίες στη διαστρέβλωση της αλήθειας. Όχι συνειδητή άγνοια της ιστορίας! Όχι την ουρά στα σκέλια απέναντι σ’ εκείνους που θαυμάζουν τους ολοκληρωτισμούς ή σ’ εκείνους που δια των όπλων επιχείρησαν την κατάλυση της δημοκρατίας!
 
Είναι αδιανόητο ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν εναντίον ενός ψηφίσματος το οποίο στηρίζουν στην Ευρωβουλή  οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλιστές κι οι πράσινοι. Είναι απαράδεκτο να στηρίζουν ότι οι κομμουνιστές κι οι ακροδεξιοί!
Αυτοί οι βουλευτές ή είναι ηλίθιοι ή βρίσκονται σε λάθος κόμμα!

Ας...

 απαντήσουν ο επικεφαλής Μεϊμαράκης κι οι άλλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: