"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: «Ευρωπαϊκή» Τουρκία και άλλα ανέκδοτα

Μια από τις γελοίες αντιδράσεις του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις: η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις»

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά από χάρτη, ο οποίος δείχνει το ήμισυ του Αιγαίου Πελάγους ανήκον στην Τουρκία, και -όπως ήταν αναμενόμενο- ξεμύτισε Τούρκος αξιωματικός, που υπερθεματίζει.

Χαρακτηρίζει αυτή τη διεκδίκηση μειοδοτική! Ο πλειοδότης είναι ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Αμυνας και συνταγματάρχης ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ.
 

Ουσιαστικά, αυτός ο κυριούλης είπε ότι η ημισέληνος πρέπει να απλωθεί μέχρι Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε στις πολυπληθείς τάξεις των νενέκων το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε την Αίγινα, τη Σαλαμίνα, την Ψυττάλεια, τον Πόρο, την Yδρα, την Κυψέλη και το Παγκράτι.

Η αντίδραση του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις είναι η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις». Λες και αν γράψεις 10.000 φορές τη φράση «τουρκικές προκλήσεις», τότε τα drones που κατασκευάζει η Τουρκία θα προσγειωθούν και θα... παραδοθούν, τα συστήματα S-400 που μόλις παρέλαβε η Τουρκία από τους Ρώσους θα χαλάσουν, τα κανόνια τους θα στομώσουν και όλα τα όπλα τους θα πάθουν εμπλοκή, ενώ οι ίδιοι θα επισκεφτούν ψυχαναλυτή, ο οποίος θα τους ενημερώσει ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε προκλήσεις.

Τα εξωφρενικά σενάρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι πιο πιθανά από το να προδώσει η Τουρκία τον ίδιο τον εαυτό της και να αρχίσει να συμπεριφέρεται «ευρωπαϊκά» - μια ωραία, ψυχοτρόπος καραμέλα που μασουλάμε τις τελευταίες δεκαετίες.
«Ευρωπαϊκότητα», σύμφωνα με την ελληνόφωνη ελίτ-αλήτ, είναι να καταπίνεις αμάσητες όλες τις προσβολές, να στρώνεις σβέρκο για φάπες και να κατεβάζεις παντελόνια για να κάνεις τα γούστα του βιαστή της γειτονιάς. Και όμως, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκότητα αλλά φερετζές για τη δειλία και την ανικανότητα.

 

Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, ως Τούρκοι έκαναν «καριέρα» και τουρκισμός σημαίνει επέκταση. 


Αν σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι, θα συντριβούν από δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικούν τον χώρο και την ισχύ τους


Εμείς νομίζουμε ότι...


 χώνοντας το κεφάλι στην άμμο θα αποφύγουμε να απαντήσουμε στα διλήμματα της ζωής.

 

Μέγα λάθος! 


Ακόμα κι αν κρυφτούμε από τα προβλήματα, αυτά θα μας ψάξουν και θα μας βρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: