Οσοι ήθελαν να την επαινέσουν για τα «κατορθώματά» της ή να μοιραστούν με το κοινό την ιστορία της «επιτυχίας» της δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν με στοιχειώδη σοβαρότητα τον βίο και την πολιτεία της.
Θα περίμενε κάποιος οργανισμοί, ΜΜΕ και πρόσωπα, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το BBC, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος Νίκη Κεραμέως κ.ά., πριν προβούν σε αναγνωρίσεις του έργου της και σε διθυράμβους για την ευφυΐα της και την προσφορά της στην επιστήμη, να έχουν ελέγξει εξονυχιστικά όλα όσα την αφορούν.
Εκείνοι που θα όφειλαν να λειτουργούν ως θεματοφύλακες των θεσμών και ως υπερασπιστές της αλήθειας καταδέχονται να γίνονται...
Φυσικά, κανείς δεν «αθωώνει» το παρελθόν -πρόσφατο και απώτερο- για ανάλογα σφάλματα και παραλείψεις. Δεν λησμονούνται οι ανύπαρκτοι «κορμοράνοι», που ανακάλυψε μόνο το αμερικανικό CNN, οι οποίοι πνίγονταν στο μαζούτ που έχυσε ο Σαντάμ Χουσεΐν στον Περσικό Κόλπο. Δεν μπορεί να ξεχαστεί η δαιμονοποίηση των Σέρβων, τους οποίους βομβάρδισαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, ούτε παραγράφονται τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής που «διέθετε» το Ιράκ.
Ολα αυτά, καθώς και χιλιάδες αντίστοιχα τρικ επηρεασμού των συνειδήσεων των μαζών είναι όπλα μαζικής καταστροφής της αλήθειας και ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να αντιτάξει τις άμυνές του απέναντι σε αυτά, επιλέγοντας ΜΜΕ που διασταυρώνουν τις ειδήσεις, δεν αναμασούν προπαγάνδες, είναι ανεξάρτητα και μαχητικά και προσπαθούν συστηματικά να προβάλλουν την αλήθεια και να υπερασπίζονται την άποψή τους.
Η επένδυση στην αλήθεια είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά πάντοτε αποφέρει καρπούς.
Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου