"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η ετήσια κοροϊδία με τα «πόθεν έσχες»

Βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων δεν δηλώνουν καν τη βουλευτική αποζημίωσή τους επειδή μεγάλο μέρος της είναι αφορολόγητη.  

Εκατομμυριούχοι πολιτικοί εμφανίζουν εισοδήματα απόρων.  

Επώνυμοι της Αριστεράς έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι τα ακίνητα που διαθέτουν, τα μετρητά, τις μετοχές, τα ομόλογα και τα λοιπά «προϊόντα» του καπιταλισμού στα οποία επένδυσαν.

Ανεκδιήγητος κλόουν, που διετέλεσε υπουργός, αναγκάζεται να δηλώσει ότι την περίοδο του Μνημονίου και των κάπιταλ κοντρόλ (για τα οποία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης) εκείνος αύξησε κατά πολύ την περιουσία του.

Προνομιούχοι της πολιτικής ζωής έχουν καταφεσώσει τις τράπεζες, λαμβάνοντας τεράστια ποσά σε δάνεια, την ίδια στιγμή που υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λάβουν ούτε σεντ! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο και η αηδία, μαζί και η οργή του λαού για όσα μαθαίνει και υποπτεύεται γιγαντώνονται.

Είναι γεγονός ότι αυτό που ζει η πατρίδα μας κάθε φορά που δημοσιοποιούνται τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών βλάπτει σοβαρά την υγεία της κοινωνίας και πριονίζει τα θεμέλια του ίδιου του πολιτεύματος.

Οι πολιτικοί νομοθετούν με τέτοιον τρόπο, ώστε οι αδικίες και τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος του έθνους και του λαού φέρουν πάνω τους τη σφραγίδα του νόμου!  

Η φράση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» είναι μια σύνοψη όλων όσων έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και, σαν κερασάκι στην τούρτα, έχουμε κάθε χρόνο τα περιβόητα «πόθεν έσχες», τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρόσχημα της νομιμότητας, της ηθικής και της διαφάνειας σ’ ένα διάτρητο και χρεοκοπημένο σύστημα, που συμπαρέσυρε στην παρακμή του ολόκληρη τη χώρα.

Αν οι πολιτικοί θέλουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τον λαό και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, ας διαμορφώσουν μια ουσιαστική διαδικασία και ένα αληθινό «πόθεν έσχες», που θα ελέγχεται και για όσα δηλώνονται, αλλά και για τον τρόπο απόκτησής τους.

Η δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» όπως γίνεται τώρα...


 δεν γίνεται πιστευτή από τους Έλληνες.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: