"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πιστεύουν ότι έχασαν τις εκλογές γιατί ήταν… αλάνθαστοι!



Οσο κι αν διαβάσει κάποιος το κατά ΣΥΡΙΖΑ «μαύρο κουτί» για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δυσκολεύεται να κατανοήσει αν τελικά το κόμμα της Κουμουνδούρου έχασε… νικώντας ή αν κέρδισε… χάνοντας στις 7 Ιουλίου. 


Πάντοτε είναι δύσκολος ο απολογισμός μιας εκλογικής ήττας, αλλά τουλάχιστον σε μια… ΕΔΕ υποτίθεται πως θα έπρεπε κάτι να πουν για τα λάθη στα οποία υπέπεσαν όσο κυβερνούσαν.


ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επιμένει ότι κατέχει το «αλάθητο». Με τρομερή αλαζονεία στο κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής περιγράφονται διάφορες απίθανες θεωρίες για το τι οδήγησε στην ήττα.  


Μιλούν για «αναπότρεπτη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του προγράμματος προσαρμογής» χωρίς να τολμούν ούτε να ψελλίσουν ποια επώδυνα νομοθετήματα ψήφισαν. 


Μιλούν για «κόπωση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από την επιβάρυνση των μέτρων της οκταετίας» βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όλα τα μνημόνια, προφανώς επιχειρώντας να μην κάνουν καμία αναφορά στο ολόδικό τους τρίτο μνημόνιο που με τόση… υπερηφάνεια υπέγραψαν και τόσους… πανηγυρισμούς εφάρμοσαν.

 
ΣΤΗ συνέχεια περιγράφουν το πώς η Ν.Δ. εκμεταλλεύθηκε την κοινωνική κατάσταση και «εξαπάτησε» τους πολίτες με υποσχέσεις που δεν πρόκειται να εφαρμόσει. Παράλληλα… αποδομούν καταγγέλλοντας το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη. Ολοι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχαν εκτός από τους ίδιους!

 
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του είτε δεν έχουν κατανοήσει γιατί έχασαν τις εκλογές είτε απλά συνεχίζουν να πορεύονται και ως αξιωματική αντιπολίτευση με fake news.

 
ΣΤΙΣ σχεδόν τέσσερις χιλιάδες λέξεις του «πορίσματος» δεν υπάρχει κουβέντα για τις υπέρμετρες αυξήσεις φόρων και εισφορών, για τον νόμο Κατρούγκαλου που κούρεψε τις αποδοχές των παλαιών συνταξιούχων και μειώνει έως 40% τις συντάξεις των νέων.  


Καμία κουβέντα για το ότι δεν προχώρησαν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. 


Καμία κουβέντα για το ότι μπλοκαρίστηκαν τόσο οι επενδύσεις όσο και η πραγματική αξιολόγηση στο Δημόσιο. 


Καμία κουβέντα για τις αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών που προκάλεσαν την κοινωνία. 


Καμία κουβέντα για τις «στραβές» που έκατσαν στην κυβέρνηση Τσίπρα.

 
ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ έχουν επαναπαυθεί από το γεγονός ότι το 23% των ευρωεκλογών έφτασε στο 31,5% στις εθνικές κάλπες. Οχι μόνο συνεχίζουν να… τρολάρουν τους πολίτες αλλά...


 «κλείνουν» και το κείμενο του ψηφίσματος της Κεντρικής Επιτροπής με μια φράση σχεδόν… ανατριχιαστική «ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη νέα συνθήκη δεν πρέπει να φοβηθεί να μολυνθεί από τον λαό του». Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον όποιο… μετασχηματισμό προαναγγέλλεται για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: