"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ο γαλάζιος "φιλελεύθερος αστέρας" προστάτης των κρατικοδίαιτων αχαμνοξυστών



Έχω κακή άποψη για τον υποτιθέμενο φιλελεύθερο αστέρα της κυβέρνησης, τον χατζηδάκη.
 

Το παρελθόν του εγγυάται την αποτυχία.
 

Επί κυβέρνησης βούδα δαπάνησε 1,5 δίς για να ικανοποιήσει 4500 αχαμνοξύστες πελάτες και να του κάνουν τη χάρη να αποχωρήσουν από την ΟΑ.
 

Επί κυβέρνησης σαμαρά δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τις μικρομεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, εκείνες τις αστειότητες με το χρόνο λήξης του γάλακτος και τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
 

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο στη περίπτωση της ΔΕΗ.
 

Αντί να ξεκινήσει ξεδοντιάζοντας και διαλύοντας την άθλια συντεχνία των πιπεριάδων, των ρίζων, των φωτόπουλων, των παναγιωτάκηδων και των έξαρχων, συνδιαλέγεται μαζί τους και συμφωνούν από κοινού για το "σχέδιο σωτηρίας" του χρεοκοπημένου δεινόσαυρου που στρεβλώνει την αγορά.
 

Τι είδους λύση μπορεί να είναι αυτή που έχει τη στήριξη των θυτών και μεριμνά να μη θιχτούν στο παραμικρό;
 

Να το ξαναπούμε για να μην ξεχνάμε: όσο οι συνδικαληστές θα ξέρουν ότι πάντα κάπου υπάρχουν λεφτά, με τα οποία το κράτος θα έρχεται και θα καλύπτει τη λαφυραγώγηση τους, σωτηρία δεν θα υπάρξει. 


 Μία είναι η ριζική αντιμετώπιση, η γλώσσα που καταλαβαίνουν τα κλεπτοκρατικά παράσιτα: 

Κλείσιμο της στρόφιγγας του χρήματος των φορολογουμένων. Δώστε τους δωρεάν τη ΔΕΗ να την αυτοδιαχειριστούν. Να φάνε τις σάρκες τους και να ψοφήσουν από τις αναθυμιάσεις τους.

 
Η λύση που θα εφαρμοστεί στη ΔΕΗ θα έπρεπε να είναι το δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης.  


Μια εμβληματική ιδιωτικοποίηση, η κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων που θα δώσει ελπίδα και προοπτική. Που θα αποτελέσει την βαθιά ανάσα της λύτρωσης από το άλγος των κρατικών μονοπωλίων. 


Δυστυχώς αν προχωρήσει όπως εξαγγέλθηκε...


 θα αποτελέσει τη μαύρη τρύπα που θα ρουφήξει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: