"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Πτώση ΣΟΚ της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο.Το πρώτο φιάσκο του κρατιστή Χατζηδάκη;



Οπως όλα δείχνουν ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται μπροστά σ΄ένα μεγάλο φιάσκο που θα κοστίσει σε μία κυβέρνηση που ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της.  


Ηδη η αγορά φαίνεται να μην έχει πεισθεί για το σχέδιο-σχεδία του Χατζηδάκη για την διάσωση της ΔΕΗ και έμπρακτα αποδοκιμάζει τις επιλογές του στο ταμπλώ του Χρηματιστηρίου.

 
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι και ο Κώστας Στούπας (Gapital.gr) ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή το προβληματικό σχέδιο Χατζηδάκη (ΕΔΩ). Μάλιστα φροντίσαμε να αναδείξουμε τον τρόπο που διεσώθη ο ΟΤΕ υπό την ηγεσία του κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

 
Παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δείχνει να έχει διάθεση να σπάσει αυγά στο σάπιο και σκοτεινό κόσμο της διεφθαρμένης ΔΕΗ. 


Η αγορά οσμίζεται τη δειλία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού και αποδοκιμάζει την μετοχή.


Ο 45άρης μάνατζερ που αναλαμβάνει την ΔΕΗ ρισκάρει να ακυρώσει την έως τώρα πετυχημένη διαδρομή του στον συναρπαστικό κόσμο των αγορών.  


Ο κ. Γιώργος Στάσσης, στέλεχος του πολυεθνικού ενεργειακού ομίλου ENEL πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι έχει δύο επιλογές:


H πρώτη είναι η χυδαία και αναποτελεσματική σε βάθος χρόνου επιλογή της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ 


H άλλη (η αποτελεσματική) είναι η πώληση των υδροηλεκτικών μονάδων του δημοσίου οργανισμού-τέρατος.

 
Η δεύτερη επιλογή είναι η ορθή και για ένα υγιές και όχι πελατειακό κράτος θα ήταν μονόδρομος. 


Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει.
 

Εδώ όμως θα βρει απέναντί του τους εργατοπατέρες με πρώτο και καλύτερο τον Αδαμίδη της ΓΕΝΟΠ

 
«Είναι εγκληματικό να μπουν τα “νερά” στην ιδιωτικοποίηση… Δεν χρειάζεται να πωληθεί η ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Αδαμίδης, δηλώνοντας πως στον αγώνα αυτό η ΓΕΝΟΠ θα έχει την κοινωνία μαζί της.

«Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ζημιές και τεράστια πόσα από ανείσπρακτα χρέη, άλλα δεν είναι μια επιχείρηση που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» επέμεινε ο κ. Αδαμίδης. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

(Ελα ντε! Για πόσο όμως θα πληρώνουμε τους συνδικαλισταράδες και τα χαράτσια της ΕΡΤ;)

Για ποιο λόγο ένας νέος άνθρωπος (ο κ. Στάσσης) να μπει σε μια μάχη εκ των προτέρων χαμένη;

 
Για...
 
 να εισπράξει ο ίδιος το τίμημα της ατολμίας και της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην διάσωση με τον μοναδικό τρόπο αυτόν της πώλησης των υδροηλεκτικών μονάδων;

Ποιος πήρε στον λαιμό του τον νεαρό μάνατζερ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: