"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΚΕδο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Κύριε Κουτσούμπα, ξέρετε τι σημαίνει δημοκρατία;

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο ώστε οι αποφάσεις για απεργία να λαμβάνονται ηλεκτρονικά με την συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, μίλησε για «ξεδιάντροπη εξαγγελία» και «ηλεκτρονικό φακέλωμα»!

 
Εκτός από αυτό, ο κ. Κουτσούμπας κατέβασε στους δρόμους προχθές τους φοιτητές που πρόσκεινται στην ΚΝΕ, για να διαμαρτυρηθούν για το άσυλο.

Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας δεν χάνει ευκαιρία να προαναγγέλλει «τρομοκρατία» εναντίον κάθε απόφασης της κυβέρνησης που δεν θα γίνει αρεστή στο κόμμα του και στον ίδιο.

 
Γενικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ συμπεριφέρεται σαν ένας αυτοδίκαιος κριτής όλων. Καπηλευόμενος ίσως, την ανοχή του πολιτικού συστήματος και την ευρύτερη συμπάθεια της κοινωνίας στο πρόσωπο του, μόνο και μόνο επειδή είναι συνεπής στις «περίεργες» για την αστική δημοκρατία απόψεις του.

 
Ας ξεκινήσουμε από το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων και μπορεί αργότερα, και των φοιτητών… 


 Ας υποθέσουμε ότι ένα συνδικάτο έχει 1000 μέλη. Και τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν από τα κινητά τους σε ένα λεπτό αν θέλουν ή όχι της απεργία που τους προτείνει το συνδικάτο. Με απολύτως ασφαλείς διαδικασίες σε ένα κέντρο ψηφιακής διαχείρισης διακομματικό.


Υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό από την δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών; 


Κι όμως, για τον κ. Κουτσούμπα αυτό είναι «ξεδιάντροπη εξαγγγελία»! Διότι προτιμά την απόφαση να τη παίρνουν 100 αντί για 1000 μέλη του συνδικάτου.

 
Στο άσυλο τώρα. 


Το ΚΚΕ θεωρεί ότι 200 ή 300 φοιτητές με κόκκινες σημαίες είναι όλοι οι φοιτητές της χώρας. Οι υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες δεν είναι παρά πιόνια του συστήματος των πολυεθνικών και των ανάλγητων Ευρωπαίων. Τους οποίους ο Κουτσούμπας θεωρεί υπαίτιους για όλα τα δεινά της κοινωνίας, Δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία…

 
Και τέλος, ο ίδιος εκλαμπρότατος, διαθέτων το γνήσιο «ηθικό πλεονέκτημα» -του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαϊμού- νομίζει πως το 5% του εκλογικού σώματος πρέπει να λειτουργεί ως ο απόλυτος ιεροεξεταστής των αποφάσεων μιας κυβέρνησης που εκλέχτηκε από το 40% των Ελλήνων ψηφοφόρων!

 
Δεν είναι απίστευτος; 


Κι ακόμα πιο απίστευτοι δεν είμαστε όλοι εμείς που συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το ΚΚΕ μπορεί να διαθέτει κάθε ασυλία στην λεκτική -τουλάχιστον- τρομοκρατία που ασκεί στην κοινωνία; Που επιτρέπουμε στις οργανώσεις του να προσηλυτίζουν χιλιάδες νέα παιδιά μέσα από έναν κώδικα αξιών, ρομαντικό, ουτοπικό και για αυτόν το λόγο γοητευτικό;

 
Δεν είναι καθόλου αστείο. Όπως καθόλου αστείο δεν είναι να βλέπει κανείς νέα παιδιά γεμάτα δύναμη και ζωή, να συμπεριφέρονται σαν υπνωτισμένα, απαγγέλλοντας το ίδιο ποίημα για 50 ολόκληρα χρόνια.

 
Κάποτε πρέπει να ξαναδούμε τι γίνεται με το ΚΚΕ και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

 
Μπορεί ο κ. Κουτσούμπας να είναι συμπαθής σε μεγάλο κοινό, μπορεί τα παιδιά τις ΚΝΕ να έχουν «αγνές» ιδέες αλλά...


 στον κόσμο μας, δεν βοηθούν κανέναν. Αντίθετα, ωθούν ακόμα περισσότερους στην δημιουργική τους «αυτοχειρία» και αποπροσανατολίζουν από το νόημα της δημοκρατίας.

 
Είναι άλλη η «δημοκρατία» του κ. Κουτσούμπα και άλλη η δική μας. Αλλά δυστυχώς για εκείνον εμείς είμαστε πάρα μα πάρα πολλοί και οι δικοί του οπαδοί πάρα πολύ λίγοι. Και απελπιστικά ελάχιστοι για να μπορούν να προσποιούνται τους αυτόκλητους επαναστάτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: