"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΤΑΛΙΝΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ο μπλέ κρατισμός ήρθε!

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ


Όσοι είχατε αμφιβολίες για το πώς σκέφτονται και το πώς νομοθετούν οι κρατιστές, πάρτε μια γεύση. 


Μετά τις πρώτες επιτυχίες του Κυριάκου - συμβολικού κυρίως χαρακτήρα - πάμε στην ουσία, η οποία σας έχω προειδοποιήσει θα είναι πολύ οδυνηρή για όσους σκέφτονται φιλελεύθερα - και για την Οικονομία επίσης


Θα βάλει ανώτατο όριο κατοικιών που θα μπορούν να μισθώνονται στο airbnb ο Θεοχάρης!  


Ανά γειτονιά; 
Ανά οικοδομικό τετράγωνο; 
Ανά δήμο; 
Με ποια κριτήρια; 


Και τι θα δημιουργήσει αυτό; 


Παράνομες ενοικιάσεις! Και μαύρη αγορά αδειών airbnb! Στοιχειώδες αγαπητέ Γουώτσον! 


 Και μετά θα προσλάβει επιθεωρητές airbnb ο Θεοχάρης να κυνηγάν τους παράνομους και να τους βάζουν πρόστιμα. 


Το να αφήσουν την αγορά να αυτορρυθμιστεί, δεν τους περνάει από το μυαλό. 


 Μα είναι ακριβά τα ενοίκια στο Κουκάκι! 


Και γιατί να μείνεις σώνει και καλά στο Κουκάκι; Άσε τους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους όπως νομίζουν καλύτερα κι όταν κορεσθεί η αγορά airbnb θα πέσουν και οι τιμές. Αν δεν κορεσθεί, αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι τουρίστες θα έρχονται στη χώρα, όλο και περισσότερο συνάλλαγμα θα φέρνουν, όλο και περισσότερο θα κινείται η αγορά.  


Tον Θεοχάρη τον γνωρίζω προσωπικά, έχω μιλήσει μαζί του αρκετά για να καταλάβω πως είναι ένας...



 καραμπινάτος κρατιστής σοσιαλιστής, που δεν έχει ιδέα από οικονομία και πιστεύει ότι το κράτος θα πρέπει να επεμβαίνει και στην κρεβατοκάμαρά σου να "ρυθμίζει" το πώς το κάνεις. Πράσινος, μπλε, κόκκινος, ένας είναι ο κρατισμός.
 

Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, το κράτος δεν θα επενέβαινε ΚΑΘΟΛΟΥ στην κτηματαγορά. Θα μπορούσες να νοικιάζεις ό,τι ήθελες, σε όποιον ήθελες, όσο ήθελες, χωρίς να εγγραφείς σε κανένα μητρώο και απλώς θα προσέθετες τα έσοδα από το airbnb στο εισόδημά σου το οποίο θα φορολογούνταν συνολικά με 12%.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: