"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΡΑΓΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: ΡαγιαδοΓΑΡΓΑΡΕΣ "αγανάκτησης" !!!



Αυτό που συνέβη χθες ήταν εθνική ντροπή. Μην αναλύσουμε τη φώτο πάλι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
 

Ο Καμμένος ρίχνει για το θεαθήναι ένα στεφάνι στη μέση του πουθενά μίλια μακριά από τα Ίμια, τη στιγμή που τουρκικές ακταιωροί ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ τα Ίμια. Δεν τα έχουν μερικώς αποκλείσει. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ! Και την ίδια στιγμή, το ΓΕΝ έχει το θράσος να βγάζει ανακοίνωση ότι το ελληνικό πλοίο εγκλώβισε τα τουρκικά!  


Δηλαδή πόσο κουτόχορτο πια;! Πόσο;!!!
 

Πάρα, όμως, το αδιαμφισβήτητο της πρόκλησης, παρά το τρομακτικό μέγεθος της πρόκλησης, παρά τις διαρκείς ήττες που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ υφιστάμεθα από τους Τούρκους στο Αιγαίο, δεν είδα την κοινή γνώμη να συγκινείται. 


Δεν είδα συλλόγους να ξεσηκώνονται. 


Δεν είδα πολιτικούς να εξεγείρονται. 


Δεν είδα συλλαλητήρια να διοργανώνονται.
 

Κάποιοι, μάλιστα, από εσάς εδώ χθες δικαιώσατε ή δικαιολογήσατε τον Καμμένο που έστειλε ... τηλεκατευθυνόμενο στεφάνι στα Ίμια! Γαργάρα δηλαδή! Κανονική!
 

Γιατί, αν η απώλεια του ελέγχου στο Αιγαίο ή έστω ο κίνδυνος απώλειάς της δεν είναι ΤΟ μείζον εθνικό θέμα, τότε ποιο είναι;
 

Αντιθέτως, την Κυριακή μια λαοθάλασσα θα κατακλύσει το Σύνταγμα για το θέμα των Σκοπίων, για κάτι δηλαδή βασικό μεν αλλά ήσσονος σημασίας, σε επίπεδο ουσίας και εθνικής απειλής, σε σχέση με αυτά που είδαμε χθες και ντραπήκαμε (εγώ τουλάχιστον ντράπηκα).
 

Γιατί δεν γίνεται ένα συλλαλητήριο για τα Ίμια, για το Αιγαίο;
 

Γιατί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν βγήκε χθες στους δρόμους να διαδηλώσει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη;
 

Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να διοργανώσει και να συμμετάσχει σε ένα συλλαλητήριο με σύνθημα "Ούτε σπιθαμή γης του Αιγαίου στους Τούρκους";
 

 'Η έστω "επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα στα 12 μίλια";
 

Αντιλαμβάνομαι ότι 8 χρόνια τώρα ο Έλληνας νιώθει ταπεινωμένος, ντροπιασμένος, εξοργισμένος ...
 

Σκέφτεται "μας @&*#* οι Γερμανοί, μας @&*#* οι Τούρκοι, μας @&*#* οι πάντες, ε όχι και οι Σκοπιανοί!"
 

Τελικά, όμως, το αντικείμενο στο οποίο επιλέγουμε να εκδηλώσουμε την οργή μας αυτή είναι προσεκτικά και σοφά επιλεγμένο από το λαϊκό αισθητήριο. Έτσι δεν είναι; Είναι οι Σκοπιανοί τους οποίους "τους έχουμε" και όχι οι Τούρκοι, τους οποίους προφανώς "δεν έχουμε".
 

Πάμε, λοιπόν, στο Σύνταγμα να βγάλουμε τα απωθημένα για τη Μακεδονία και ας αφήσουμε τους Τούρκους να μας παίρνουν κάθε μέρα και ένα κομματάκι από το Αιγαίου.
 

Άραγε αν, ο μη γένοιτο, οι Τούρκοι φτάσουν στο σημείο μια ωραία πρωία...
 να καταλάβουν την Ψέριμο ή το Καστελλόριζο (που ευθέως πλέον οι Τούρκοι τα λένε δικά τους νησιά και εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός), τότε θα γίνει κανένα συλλαλητήριο; 


Δεν λέω να πολεμήσουμε κιόλας ... Μη ζητάμε πολλά ... Άλλα έστω μια διαδήλωση αγανακτισμένων ρε παιδί μου!




Δεν υπάρχουν σχόλια: