"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο πατριωτισμός είναι το προτελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, το τελευταίο είναι η καρέκλα

Από τον aNameToCome


Μεγάλη αναταραχή έχει προκύψει στο πολιτικό σκηνικό μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας για το Μακεδονικό και τις αναμενόμενες εξελίξεις γύρω από το περιβόητο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.  


Η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και αυτό δημιούργησε κάποιες αναταραχές στην κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν έχω ωστόσο σταματήσει να γελάω με την προσμονή κάποιων ότι ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει τάχα μου την κυβέρνηση διότι δεν θα ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τον άντρα και την συνέπεια των λόγων του αλλά για να το θέσω απλά, πιστεύω ότι ο Πάνος θα ψήφιζε και την μετονομασία του ίδιου σε Ποκαχόντας αν κινδύνευε να απολέσει την υπουργική καρέκλα.  


Στο ενδιάμεσο όλοι οι ΑΝΕΛ φυσικά ξιφουλκούν και οδύρονται ενάντια στην παράδοση της ιερής ονομασίας στους γείτονες και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα λες και η ίδια η ύπαρξη των ΑΝΕΛ δεν τα έχει ξεφτιλίσει (τα εθνικά συμφέροντα). 


 Φυσικά οι ΑΝΕΛ δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θέμα αφού και η Νέα Δημοκρατία έχει αναταράξεις μια και ένα σημαντικό κομμάτι της είναι καραμπινάτο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και το θέμα πλήττει το πρώτο συστατικό του ιερού τρίπτυχου ενώ δεν έχει αφήσει αμέτοχο ούτε το δεύτερο. Ο καψερός ο Κυριάκος που είναι πούρος φιλελές από τη μία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το όνομα και έχει ξεκάθαρα δεχτεί τον όρο Μακεδονία αλλά από την άλλη πρέπει να κρατήσει και το μαγαζί ενωμένο και να ικανοποιεί και τους πατριώτες. Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ακριβώς γι αυτό το λόγο, για να δημιουργήσει δηλαδή πρόβλημα στην αντιπολίτευση αφού θα την έφερνε αντιμέτωπη ακριβώς με αυτό το διχασμό. 


Βέβαια αν σκεφτείς με ποιον συγκυβερνά ο Αλέξης, είναι να απορείς πως δεν τον απασχόλησε η δύσκολη θέση που θα έφερνε τον ακροδεξιό του εταίρο αλλά μάλλον τους έχει καταλάβει καλά και ξέρει μέχρι τι είναι αποφασισμένοι να καταπιούν όσο απολαμβάνουν την εξουσία. 


Μεγάλος ντόρος και προετοιμασία γίνεται άλλωστε για το νέο συλλαλητήριο που θα γίνει αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα


Έτσι την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα θα ξαναζήσουμε τις ένδοξες στιγμές των Αγανακτισμένων αφού χιλιάδες κόσμου αναμένεται να μαζευτεί για να διατρανώσει την αντίθεση του με το αυτονόητο και να αιτηθεί ανεδαφικά πράγματα που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.  Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα, η ανάγκη ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού που διψά να αψηφήσει τη λογική, να ψηλώσει πάνω από το ανθρώπινο και να υπερασπιστεί το αδύνατο απλώς για να συντριβεί και να μπορεί και πάλι να νοιώσει «προδομένος», «αδικημένος», «θύμα» των διεθνών συνομωσιών που εξυφαίνονται στα παρασκήνια. 


Ελάχιστοι φαίνεται να ενδιαφέρονται για τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, κάτι μυστήριους, λούμπεν τύπους, κάτι καραβανάδες της κακιάς ώρας που μυρίστηκαν προβολή και βγήκαν στο μπαλκόνι και κάτι ημιαγράμματα εθνίκια που ψοφάνε για τζέρτζελο μαζί με τους σκοτεινότερους εκπρόσωπους της εκκλησίας από κοντά. Και φυσικά σύμπασα την Χρυσή Αυγή που αυτές οι λαοσυνάξεις είναι βούτυρο στο ψωμί της για να ψωνίσει καινούργιους πελάτες. 


Είναι όσοι πήγαν ή θα πάνε στο συλλαλητήριο ακροδεξιοί; 


Όχι βέβαια, αλλά οι ακροδεξιοί ήταν όλοι εκεί.  


Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στον τραγικό Παπαδημούλη, τον Ευρωβουλευτή του κόμματος που κατηγορούσε ανθρώπους ως γερμανοτσολιάδες ενώ ό ίδιος έστειλε λίστα με φωτογραφίες στους Ευρωπαίους με όσους βουλευτές πήγαν στο συλλαλητήριο σε μια πράξη πρωτοφανούς χαφιεδοραγιαδισμού.  


Μπράβο Δημήτρη και μην ξεχάσεις να πάρεις την κουκούλα από το καθαριστήριο. 


Τι κάνουμε λοιπόν εμείς που ανατριχιάζουμε εξίσου με τον λαϊκισμό των συλλαλητηρίων αλλά και με τον λαϊκισμό της κυβέρνησης; 


Θα πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου; 


'Η θα ξαναβάλουμε να δούμε την διαφήμιση του Τζάμπο με τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να παριστάνει το Ζορό; 


Μήπως να ξαναδούμε το βίντεο με τον Πάνο Καμμένο να πετά το στεφάνι στα Ίμια με φόντο τις τουρκικές φρεγάτες και ακταιωρούς; 


Μπα, θα...

 δούμε κάθε μάχη χωριστά, κι αυτή η μάχη είναι από καιρό χαμένη. 


Και όσοι δίνουν μάχες χαμένες είναι είτε ηλίθιοι, είτε πουλάνε τα όπλα, είτε πουλάνε τα φέρετρα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: