"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Καλώς ήρθατε στη μουσουλμανική Ευρώπη



Δύο αυστριακές αίθουσες διδασκαλίας, στο Villach και στο Klagenfurt, απαρτίζονται από παιδιά που προέρχονται αποκλειστικά από οικογένειες μεταναστών, ενώ κανένα παιδί δεν μιλάει τα γερμανικά ως πρώτη γλώσσα. Οι δύο αυτές αίθουσες μαθητικής διδασκαλίας είναι οι πρώτες στο αυστριακό σχολικό σύστημα που εμπεριέχουν τάξεις στις οποίες κανένα από τα παιδιά δεν μιλά γερμανικά ως μητρική γλώσσα. Οι 14 μαθητές στο Klagenfurt μιλούν γερμανικά ως δεύτερη ή και τρίτη γλώσσα, αλλά στο Villach τέσσερις από τους 18 μαθητές της τάξης δεν μιλούν καθόλου γερμανικά.


Μία έκθεση αναφέρει ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα παιδιά μουσουλμάνων εγγεγραμμένα στα κρατικά δημοτικά σχολεία στη Βιένη από ό,τι παιδιά καθολικών, αποδεικνύοντας πόσο πλέον μεταβαλλόμενα είναι τα δημογραφικά στοιχεία μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων.  


Το Ισλάμ έχει καταστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Αυστρία, εξαιτίας της υψηλότερης από τον μέσο όρο γεννητικότητας των μουσουλμάνων, αλλά και λόγω του αθρόου κύματος μαζικής (λαθρο)μετανάστευσης.


Στην Αγγλία υφίστανται πλέον πόλεις (π.χ., Bradford, Leeds) στις οποίες ο γηγενής πληθυσμός είναι η μειοψηφία έναντι του μουσουλμανικού, ενώ το καθεστώς της σαρίας έχει γίνει επισήμως αποδεκτό τόσο από το κράτος όσο και από την Αγγλικανική Εκκλησία. Ερευνες που έχουν δημοσιευθεί ακόμη και στον σταθερά «προοδευτικό» «Guardian» αναδεικνύουν μέσα από επιστημονικά στατιστικά δείγματα ότι «η πλειονότητα των Βρετανών μουσουλμάνων δηλώνει ότι έχει περισσότερα κοινά με τους μουσουλμάνους άλλων χωρών, παρά με τους μη μουσουλμάνους της Βρετανίας».  


Στη Γαλλία η αριστερόστροφη «πολιτική ορθότητα» είχε φτάσει στο σημείο να αφαιρέσει την έδρα του ιστορικού Σιλβέν Γκουγκενέμ επειδή «τόλμησε» να αμφισβητήσει τη συμβολή των Αράβων στη μετάφραση του Αριστοτέλη. Μέσα σε αυτό το ξενοφιλικό κλίμα, ακόμη και η χορήγηση της γαλλικής ιθαγένειας δεν απέτρεψε την γκετοποίηση των αφρικανικής καταγωγής νεαρών των εργατικών προαστίων, που είναι υπεύθυνοι για πληθώρα βίαιων αναταραχών.


Στη Γερμανία πολλές είναι οι έρευνες που αναδεικνύουν ότι η πλειονότητα των νεαρών τουρκικής καταγωγής, καίτοι τρίτης γενιάς, θεωρούν εαυτούς Τούρκους μουσουλμάνους. Ετσι εξηγούνται και οι κατά καιρούς πύρινοι λόγοι του Ταγίπ Ερντογάν, ευθέως απειλητικοί προς το γερμανικό καθεστώς, υπονοώντας ότι οι τουρκογενείς είναι ελεγχόμενοι από τον ίδιο. 


Στην Ολλανδία οι δολοφονίες του καλλιτέχνη Theo van Gogh και του πολιτικού Pim Fortuyn, επειδή είχαν καταδικάσει το ιδεολόγημα της «πολυπολιτισμικότητος» ως μοχλό για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και την κατάλυση αυτής ακριβώς της φιλελεύθερης παρακαταθήκης του Διαφωτισμού και της δημοκρατικής τάξης, συντάραξαν την κατεξοχήν ανεκτική ολλανδική κοινωνία.


Αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες οι συνέπειες της πολυπολιτισμικότητας δεν άργησαν να φανούν. Τα κρούσματα των βιασμών επέκεινα της αθρόας μετανάστευσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Στο Οσλο δε της Νορβηγίας το 70% των εγκληματιών που συλλαμβάνονται για βιασμό είναι μουσουλμάνοι. Το Μάλμε δεν θυμίζει σε τίποτε την πάλαι ποτέ ακμάζουσα σουηδική πόλη, αφού οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που είναι εγκατεστημένοι εκεί σε λίγο θα αποτελέσουν την πλειοψηφία των κατοίκων, με τις Αρχές να μη δύνανται πλέον να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα εκτεταμένης ανομίας.


Το 2007 το Pew Research Center δημοσίευσε έρευνα κατά την οποία το 30% των μουσουλμάνων στη Βρετανία, το 36% των μουσουλμάνων στη Γαλλία, το 19% των μουσουλμάνων στη Γερμανία και το 31% των μουσουλμάνων στην Ισπανία διέκριναν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αμάχων προς υπεράσπιση του Ισλάμ «δικαιολογούνταν υπό όρους».


Αυτή την Ευρώπη φτιάξαμε. Ομως...
 είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, θα γίνει κατανοητό ότι η ανοικτότητα των αξιών έχει διαχωριστικές γραμμές, ο φιλελευθερισμός όρια, η ανοχή κανόνες, το έθνος ουσία και η παγκοσμιοποίηση πολιτιστικά σύνορα.  


Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι τα mainstream κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα έχουν χάσει καιρό τώρα την επαφή τους με την καθημερινότητα των πολιτών.


Εάν όντως είναι έτσι, πολύ σύντομα θα χάσουν και το τρένο της Ιστορίας. Ας προσευχηθούμε να μείνουν τρένα και να έχουν αυτήν την επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: