"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ακυρώνουν τη συμφωνία... με τη γίδα στην πλάτη

Γράφει το ANTINEWS


Πραγματικά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Γιατί ακυρώνεται η συμφωνία με της Σαουδική Αραβία για την πώληση των βλημάτων του Καμμένου;  


Γιατί χάνουν τα κρατικά ταμεία πάνω από 65 εκατ. ευρώ και δεν ξεφορτωνόμαστε κι εμείς τα σαπάκια του στρατού;


Όλα δεν είναι νόμιμα και ωραία;  


Ο Παπαδόπουλος δεν είναι επίσημος εκπρόσωπος των Αράβων, σύμφωνα με τα «αποκαλυπτικά» στοιχεία που μας έδωσαν χθες οι κ. Τσίπρας και Καμμένος;


Προχθές δεν είπαν ότι επρόκειτο για μια επωφελή συμφωνία καθώς θα γλιτώναμε πολλά λεφτά για να καταστρέψουμε αυτό το πολεμικό υλικό σε μερικά χρόνια; Δεν είπαν ότι ήταν μια διακρατική συμφωνία που θα έφερνε ένα αξιοσέβαστο ποσό στην Ελλάδα;


Δεν είπαν ότι όλα είναι καθαρά, δεν υπάρχουν μίζες και δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο; 


Και μάλιστα όλοι αυτοί χθες δεν είπαν ούτε μια κουβέντα για το ηθικό ζήτημα της πώλησης όπλων.


Γιατί λοιπόν ακυρώνουν τη συμφωνία;  


Γιατί μας στερούν μια επωφελή σύμβαση με έναν σημαντικό εταίρο όπως οι Σαουδάραβες; Και γιατί ουσιαστικά μπλοκάρουν κι άλλες μελλοντικές συμφωνίες;


Μαθαίνουμε ότι με πρόταση Φίλη θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για να ακυρώσει τη συμφωνία.  


Μια απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο και που είχε επισημανθεί από το στέλεχος του ΚΚΕ, τον Παφίλη, ότι πάνε όπλα σε μια χώρα για να σκοτώνει αμάχους. Τότε η προοδευτική και ειρηνιστική αριστερά έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο.


Τι έχει γίνει σήμερα;  


Αυτό που έχει γίνει είναι ότι τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη


Ότι...
 το υπουργείο Άμυνας ήθελε να λειτουργήσει ως παραμάγαζο που θα πούλαγε στρατιωτικό υλικό εν κρυπτώ. Όπως τα 100 χιλιάδες βλήματα που παρήγγειλαν επίσημα οι Σαουδάραβες αλλά οι Έλληνες θα πουλούσαν 300 χιλιάδες, προφανώς γιατί τα υπόλοιπα 200 χιλιάδες βλήματα θα δίνονταν στη μαύρη αγορά.


Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμη, λειτουργούσε ως μεσάζων και κάποιοι θα έβγαζαν λεφτά, μίζες το λένε στην πιάτσα.  


Και είναι ακόμη πιο προφανές ότι η κράτηση του αξιωματικού επειδή πήγε κόντρα στον Καμμένο, τους αποκάλυψε το κόλπο. 


Από εκεί και πέρα Τσίπρας και Καμμένος πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τη συμφωνία βάζοντας τον Φίλη να λειτουργήσει σαν «λαγός». Ένας ευαίσθητος «λαγός» που θυμήθηκε ότι σκοτώνονται αθώες ψυχές στην Υεμένη. 


Όταν έκαναν τις διαπραγματεύσεις δεν ήξεραν ότι έχουν σκοτωθεί 5.500 άμαχοι με 1.200 να είναι μικρά παιδιά; 


Τώρα τους έπιασε η ξαφνική ευαισθησία, όταν τους συνέλαβαν να κλέβουν οπώρας;


Ο λόγος είναι προφανής. Ακύρωση της συμφωνίας ενδεχομένως να τους απαλλάξει από κατηγορίες για Ειδικό Δικαστήριο στο μέλλον. Αν και ακόμη και η απόπειρα τέλεσης εγκλήματος μπορεί να διωχθεί, όμως, είναι άλλο να μην υπάρχει σύμβαση. Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στη χώρα των Τσιπροκαμμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: