"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αχτύπητοι… παπατζήδες



Πώς το είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα; «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη διανομή κοινωνικού μερίσματος…».


Εννοείται πως δεν έκανε διάγγελμα για να ανακοινώσει ούτε τα μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων του 2017 ούτε τα μέτρα 2 δισεκατομμυρίων του 2018. Αλλά αυτή ακριβώς είναι και η δεξιοτεχνία του πολιτικού παπατζή. Να επιχειρεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα κάθε ημέρα. Μόνο με αυτή την προπαγανδιστική στρατηγική μπορούν να ελπίζουν ότι θα εξαπατήσουν τους πολίτες και θα επιβιώσουν όσο περισσότερο καιρό στην εξουσία.


ΑΛΛΑ την τακτική του παπατζή δεν τη χρησιμοποιούν μόνο για να κρύψουν την επώδυνη πολιτική που εφαρμόζουν. Τα ίδια κάνουν και με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.


ΠΡΟΧΘΕΣ στη Βουλή ισχυρίζονταν πως όλα γύρω από την πώληση των πυρομαχικών είναι καλώς καμωμένα. Πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας. Και το Μαξίμου θριαμβολογούσε με τα συνήθη non paper ότι κατέρριψαν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.


ΤΙ θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος, αν όλα όσα ισχυρίζονταν oι Τσίπρας – Καμμένος ήταν αλήθεια;  


Μα και βέβαια πως θα προχωρούσαν στην υλοποίηση της συμφωνίας με το Ριάντ.


ΚΑΙ τι κάνει, όμως, η κυβέρνηση;  


Ακόμη μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα, καθώς ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμφωνία


Εντάξει, το deal θα το ακυρώσουν προφασιζόμενοι την τεράστια ανθρωπιστική κρίση της καθημερινά βομβαρδιζόμενης Υεμένης. Ετσι και «αριστεροί» θα το παίξουν και θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για πάντα τη σκοτεινή υπόθεση.


ΩΣ αυθεντικοί παπατζήδες δεν θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι διαφορετικό. Τι να πουν; 


 Πως η συμφωνία χάλασε γιατί ο περίφημος μεσάζοντας όχι μόνο δεν εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία, αλλά θα πωλούσε στη μαύρη αγορά σχεδόν διακόσιες χιλιάδες βλήματα;


Ο ΑΛΕΞΗΣ και ο Πάνος, προχθές, χασκογελούσαν σαν κολλητάρια στα υπουργικά έδρανα. Η σχέση τους ξεκίνησε ως μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία απέναντι στον μνημονιακό εχθρό και μόλις υπέγραψαν το μνημόνιο και ο εχθρός… εξαλείφθηκε πέρασαν στο επόμενο στάδιο. Πλέον ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει. Και οι δύο μαζί φτιάχνουν...

 το πλέον αχτύπητο δίδυμο παπατζήδων στα χρόνια της μεταπολίτευσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: