"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ποτέ δεν πεθαίνει!



Λίγες μέρες από την επέτειο  της εθνοσωτήριας  εξεγέρσεως. Που  τελικώς απέτυχε. Και που  τελικώς τελικώς λόγω ναυμαχίας Ναυαρίνου οι Ελληνες κατάφεραν να αποτινάξουν τον τούρκικο  ζυγό!
 

Η  Σία Αναγνωστάκη πρωταγωνιστεί στην εξέγερση  των  που…νων.  Ο  ΟΝΝΕδίτης  Εμμανουήλ  Κούλας  χαρακτηρίζει “τσατσά”  την Σια Αναγνωστοπούλου.  Η  Βίκυ Σταμάτη  ισχυρίζεται  ότι  ο  σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλος  θεωρεί “νονό”  τον Κώστα Σημίτη. Ο Κώστας Σημίτης, αποκαλύπτεται, ότι  διαφώνησε με το πρώτο Μνημόνιο  του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου  “τα πήρε  χοντρά”  σύμφωνα και πάλι με την Σταμάτη. Η Κατερίνα Παπακώστα θυμίζει ότι  ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια κουζίνα με  Ντομινίκ  Στρος- Καν παρέδωσε  τα χρυσαφικά και ασημικά της χώρας στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

 
Ο Γιώργος Φλωρίδης  υπέρ  νέου κόμματος. Δεν του έκανε το πρώτο,  θέλει να κάνει και δεύτερο. Η Φώφη Γεννηματά εναντίον Φλωρίδη.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα  ψηφίσει μεν αλλά  θα  εφαρμόσει τα μέτρα  δε! Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει  για τα μπλοκάκια.  Αθώοι  κρίθηκαν όλοι οι  Βατοπεδίτες. Και πάνω απ όλα  ο Κώστας Καραμανλής σπάει την πολύχρονη  σιωπή του,  θριαμβολογώντας  για την  αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης!

 
Ολα αυτά  τη   στιγμή που  η Σωρρακώσταινα  διολισθαίνει  προς τον γκρεμό. Τη  στιγμή,  λόγω επικαιρότητας,  που όλοι  εμείς, αθώοι και ένοχοι,   πορευόμαστε   όπως οι Σουλιώτισσες   με τον  χορό του Ζαλόγγου. Τη  στιγμή που ο Τσίπρας «σκουπίζει»  τα ταμεία να  βρει τα δισεκατομμύρια  για την επερχόμενη «χοντρή»  δόση. Και  τη  στιγμή που όλοι εναντίον  όλων!
 

Ολα αυτά παραπέμπουν  στον Ιμπραήμ  που  κατέσφαζε, λεηλατούσε και πυρπολούσε  την Πελοπόννησο, ενώ  προύχοντες, προεστοί, κλέφτες, αμαρτωλοί «κανιβάλιζαν» ο ένας εναντίον του άλλου για  την αρπαγή   των  δανεικών  χρυσών λιρών Αγγλίας!

 
Με απλά λόγια.  «Πουτάνες», «τσατσάδες», «τσογλάνια»,  «γερμανοτσολιάδες», «νονοί», «πουλημένοι  αρχηγοί»,  αθώοι  Βατοπεδίτες, «κουζινάρχες  συνωμότες» «σιωπηλοί» και «μεταρρυθμιστές  πρώην  πρωθυπουργοί,  συγκροτούν   την Πινακοθήκη του  σημερινού πολιτικού προσωπικού!

 
Ουδείς  σοβαρός δανειστής   μπορεί να πάρει  στα σοβαρά όλους αυτούς. 


Ουδείς επιχειρηματίας  έχει  την  διάθεση να  ακουμπήσει τα λεφτά  του  σε μια  τέτοια  αγορά. 


Ουδείς  ευρωπαίος σοβαρός  πολιτικός μπορεί να εκλάβει   ως  αξιόπιστο και φερέγγυο κάθε  έλληνα πολιτικό!

 
Με  ποιον να συνεργαστείς; 


Με «που...νες»;  
Με «τσογλάνια»; 
Με «νονούς»;  
Με «πουλημένους»; 
Με «γερμανοτσολιάδες»; 
Με «κουζινάρχες»; 
Με «συνωμότες»;  


Με τύπους όπως ο Γιώργος  Φλωρίδης  που το κόμμα του έκανε ό, τι έκανε και τώρα, χωρίς ίχνος κοκκινίλας,  ετοιμάζεται να  οργανώσει νέο κόμμα; 


Με τον Κώστα Καραμανλή που δεν  είπε κιχ  για την  χρεοκοπία και  που σπάει την σιωπή του  για το Βατοπέδι;  Για την Λίμνη  που  θα την αντάλλασσαν  με  διαμερίσματα και οικόπεδα;

 
Με τον Κυριάκο που διαφωνεί αλλά ταυτόχρονα συμφωνεί; 


 Με τον Τσίπρα και το δικό του παράλληλο σύμπαν; 


Με την Φώφη που  δεν  μπορεί να τα βρει ούτε με τον Σταύρο Θεοδωράκη;

 
Αγαπητοί μου ένα σας λέω
Εγώ  στη θέση  των  δανειστών θα τα είχα παίξει. Θα τα είχα βροντήξει. Και θα μας είχα εγκαταλείψει!  


Απορώ με την υπομονή τους. Απορώ με το  στομάχι τους. Απορώ με την ανοχή της. 


Οπως τότε έτσι και τώρα. Η Ελλάδα ποτέ  δεν πεθαίνει.  Γιατί κάποια  ναυμαχία κάποιου Ναυαρίνου πάντα μας σώζει ενώ εμείς δεν  θέλουμε να σωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: