"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Κανείς δεν είναι πιο κυνικός από εμένα στην κυβέρνηση»



«Κανείς δεν είναι πιο αριστερός από εμένα στην κυβέρνηση», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός προς τον Πάνο Σκουρλέτη και όσους στον ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν για την πώληση μονάδων τη ΔΕΗ. Είναι ίσως η πιο αστεία διαρροή που έχει γίνει στους 26 μήνες διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς και αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παρέα του Μαξίμου.


Αυτό το οποίο στην πραγματικότητα ήθελε να πει ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς είναι ότι «κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εμένα τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε στις καρέκλες μας». Αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να το πει, τουλάχιστον, δημόσια.


ΤΟ ΜΟΝΟ που χρειάζεται ο πρωθυπουργός είναι η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μην πέσει η κυβέρνησή του. Για αυτόν το σκοπό είναι ικανός να κάνει τα πάντα.  


Και τι απαιτεί από τους συντρόφους υπουργούς και βουλευτές του; 


Να τον ακολουθούν τυφλά, να βαφτίζουν κάθε αποτυχία… επιτυχία, να ψηφίζουν όσα κατήγγειλαν έως χθες και, βέβαια, να επαίρονται για την αριστεροσύνη τους.


ΑΝ ο Αλέξης Τσίπρας πει ότι δεν πρέπει να πωληθεί η ΔΕΗ -όπως το 2013 οπότε και το χαρακτήριζε εθνικό έγκλημα-, τότε πρέπει όλοι οι βουλευτές μαζί με τους Φωτόπουλους να κάνουν καταλήψεις στις μονάδες παραγωγής


Αν πάλι αποφασίσει να πουλήσει τη ΔΕΗ, τότε θα τους στείλει να κάνουν «μασάζ» στους συνδικαλιστές και να σταματήσουν τις απεργίες


Οταν ο πρωθυπουργός λέει πως δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, οι σύντροφοι πρέπει να παπαγαλίζουν το αφήγημα


Οταν συμφωνεί να πάρει μέτρα 3,6 δισ. € με τη μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, οι σύντροφοι πρέπει να παπαγαλίζουν το παραμύθι με τα αντίμετρα κ.ο.κ


Αν αύριο τους πει ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση, είναι βέβαιο πως τόσο στη Βουλή όσο και στα κανάλια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένουν πως αυτή είναι η πραγματικότητα.


Ο ΠΑΝΟΣ Σκουρλέτης ή δεν έχει καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ας θυμηθεί ότι πριν από δύο χρόνια...
 είχε ζαλίσει την κοινωνία πως είχε στο συρτάρι του, ως υπουργός Εργασίας, το νομοσχέδιο που θα αύξανε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ. 


Ας θυμηθεί τις εξευτελιστικές κωλοτούμπες που έχει κάνει ο ίδιος και οι υπόλοιποι ψευτοεπαναστάτες σύντροφοί του που θα έσκιζαν τα Μνημόνια.


ΑΣ κατανοήσει πως ο πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός, διακατέχεται από εξουσιομανία. Ο,τι υποστηρίζει με πάθος το πρωί μπορεί να το αποδομεί με επιχειρήματα το βράδυ. Αρκεί να μην εγκαταλείψει το Μαξίμου.  


«Κανείς δεν είναι πιο κυνικός από εμένα στην κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα. 


Οποιος σύντροφος δεν το κατάλαβε, θα σταλεί στα γκούλαγκ να κάνει παρέα με τη Ζωή και τον Λαφαζάνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: