"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο κλασικός, ο @#*$%¤, ο οδηγός

Οδηγώ και δεν σκέφτομαι. 
Κι είναι αυτό επικίνδυνο. 
Είμαι γαϊδούρι και μισό 
και σκορπάω τον κίνδυνο






Αν προσέξετε καλά τη φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν και η οποία ελήφθη εγγύτατα του σταθμού του Ηλεκτρικού στον Πειραιά προχθές, θα διαπιστώσετε ότι τη θέση του οδηγού καταλαμβάνει εις κύων. Σκύλος κανονικός δηλαδή, που κάνει γαβ, του τρέχουν τα σάλια, τρελαίνεται για τα κόκαλα και είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

 
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τω όντι έδειχνε εξαιρετικά φιλικός, δεν δύναται να θεωρηθεί κατάλληλος για οδηγός. Ευτυχώς το όχημα ήταν σταθμευμένο και ο συμπαθής σκυλάκος δεν χρειάστηκε να ξεπαρκάρει. Κορναρίσματα ήχησαν αρκετά.

 
Ο δίποδος οδηγός του αυτοκινήτου, άνετος, αμέριμνος και κλασικός @#*$%¤ (βάλτε όποια λέξη θέλετε για να τον περιγράψετε), πάρκαρε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, έκλεισε (έτσι γιατί γούσταρε) τον μισό δρόμο, άφησε μέσα το ταλαίπωρο το κατοικίδιο με κλειστά τα τζάμια και πήγε να κάνει τη δουλειά του.

 
Η δουλειά των υπόλοιπων οδηγών, των περαστικών, του σκύλου και των υπαλλήλων της καθαριότητας του δήμου που δεν θα είχαν πρόσβαση στους κάδους είναι να αποτελούν το ντεκόρ για τον κλασικό, τον @#*$%¤, τον οδηγό που κάνει ό,τι του καπνίσει επειδή η Τροχαία είναι απλώς απούσα.
 

Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος θελήσει να κάνει ένα ωραίο βίντεο με αδιανόητες αυθαιρεσίες στους ελληνικούς δρόμους δεν θα χρειαστεί να παιδευτεί πολύ. Αρκεί να αφήσει την κάμερά του ανοιχτή οπουδήποτε εντός της επικράτειας για περίπου μισή ώρα και θα βγάλει λαβράκια για δεκάδες δελτία ειδήσεων και για ενημερωτικές εκπομπές.



Είναι τόσο ξέφραγο το αμπέλι, ώστε δύνασαι να στήσεις παράσταση τσίρκου με ελέφαντες, κλόουν, ακροβάτες, θηριοδαμαστές, ζογκλέρ, μάγους και τη γυναίκα με το μούσι του χιπστερά και να μην εμφανιστεί η Τροχαία. Αν κάνουν καταγγελία οι περίοικοι, θα έρθει πρώτη η Ομάδα ΔΙΑΣ, τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., ο Στρατός, η NASA και η μαντολινάτα Κυθήρων, αλλά την Τροχαία δύσκολα θα την πετύχεις.

 
Αν μπορούσε να μιλήσει κι ο σκυλάκος στη φωτογραφία...
θα έλεγε πολλά. 


Και για τους ελληνικούς δρόμους και για το @#*$%¤ το... αδέσποτο αφεντικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: