"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: H αλήθεια για την παράγκα - Oι τελευταίοι διασκεδαστές, ενός έθνους που αναζητά ψήγματα χαράς ευρισκόμενο στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΘΛΙΨΗ!

To μουντό, δύσκολο, καταθλιπτικό, δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα πήραν οι ''ήρωες'' του Σάντος.
 
Βυθίζοντας (άθελά τους) το έθνος εκ νέου σε κατάθλιψη, τη στιγμή που όλοι ήταν σίγουροι πως θα το ''σηκώναμε'' το ''τιμημένο''.  
Αλλά δεν...  
Ένα (χαμένο) πέναλτι, ήταν το όριο της κόλασης από τον παράδεισο...
 
Αν υπήρχε προπονητική αστυνομία θα έπρεπε να συλλάβει πάραυτα όποιον έδωσε εντολή να εκτελέσει πέναλτι (προτελευταίος  κιόλας) ο ευρισκόμενος σε φάση δαιμονιώδους αστοχίας Φάνης Γκέκας.

Οι προπονητές πληρώνονται για να διαχειρίζονται αυτές ακριβώς τις καταστάσεις κι όχι για να αποβάλλονται (!!!) για διαμαρτυρίες στο τέλος (!!!) της παράτασης...
 
Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Χωρίς τον παραμορφωτικό εθνικό φερετζέ. Ιδανικότερες συνθήκες για να πετύχει την υπέρβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, δε θα μπορούσε να βρει η Εθνική μας. Με μία μέτρια ομάδα χωρίς δυνάμεις (όπως κι εμείς) για αντίπαλο, με διαιτησία 90-10 υπέρ μας, αν κι αγωνιζόμασταν σε εχθρικό περιβάλλον στις κερκίδες, που άφησε για 25+30 λεπτά τους αντιπάλους μας με 10 παίκτες και δεν έδωσε καταφανέστατο πένταλτι εις βάρος μας (χέρι Τοροσίδη) όταν χάναμε ήδη 1-0.
 
Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να κάνουμε έναν απλό συνδυασμό, με ένα δύο τρίγωνα και μία κάθετη πάσα στον κενό χώρο, και να εκτελέσουμε όχι με κλειστά τα μάτια κι όπου πάει, αλλά σημαδεύοντας την ελεύθερη γωνία κι όχι τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
 
Η ομάδα αυτή του Σάντος, είχε άριστους αμυντικούς, μέτριους μέσους με εκλάμψεις κι επιθετικούς για απόσυρση. Ίσως οι καλύτεροι επιθετικοί να έμειναν στην Ελλάδα (Παπαδόπουλος, Κλάους) κι αυτή η ''επιτυχία'' πρέπει να πιστωθεί στο Σάντος.
 
Λοιπόν, καλά τα ''ζήτω'' για τους ήρωες, αλλά μην ξεχνάμε ότι έπαιξαν στον πιο εύκολο όμιλο του Μουντιάλ κι αποκλείστηκαν στη φάση των ''16'' από μία χώρα πολύ μικρότερη από εμάς, με πολύ λιγότερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες, η οποία στις 5 Ιουνίου του 2014 βρισκόταν στο FIFA world ranking στη θέση ''28'' ενώ εμείς ήμασταν στη θέση ''12''..!!
 
Aν θα πρέπει για κάτι να ευχαριστούμε το θίασο του Σάντος, είναι ότι με τους θεατρινισμούς τους εντός κι εκτός γηπέδου, με την επιστολή τους στον πρωθυπουργό της χώρας και λόγω του ότι έδωσαν στο τελευταίο τους ματς τροπή απόλυτου θρίλερ, δε μας άφησαν να πλήξουμε καθόλου. 


Άξιος ο μισθός τους. Είναι οι απόλυτοι διασκεδαστές, ενός έθνους που αναζητά ψήγματα χαράς ευρισκόμενο στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΘΛΙΨΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: