"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ: Η δημόσια τηλεόραση θα μειώσει κατά 20% το προσωπικό της - Συναυλία διαμαρτηρίας ετοιμάζουν Κουμουνδούρου, Ψεκασμένοι Ελληνες και λοιποί γραφικοί ενώ ο γίγας Alexis με αυστηρό μήνυμα προς την Καναδική πρεσβεία ξεκαθαρίζει πως θα επιβάλλει στην Καναδική κυβέρνηση την επαναπρόσληψή των αδελφών Καναδών με "έναν νόμο - ένα άρθρο"

Ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Radio Canada/CBC θα μειωθεί κατά 20% ως το 2020, ήτοι κατά 1.000 έως 1.500 εργαζόμενους, μέσω κυρίως αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιμπέρ Λακρουά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

 

Ο επικεφαλής του Radio Canada/CBC απευθύνθηκε σήμερα στο προσωπικό προκειμένου να παρουσιάσει τις βαθιές αλλαγές στην στρατηγική: λιγότερα τηλεοπτικά προγράμματα, περισσότερο Διαδίκτυο.

 

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος του Καναδά βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και —περιλαμβανομένου του τελευταίου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που προέβλεπε την κατάργηση 657 θέσεων εργασίας τον Απρίλιο—, οι θέσεις απασχόλησης που έχουν καταργηθεί τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φθάσει τις 2.000.

 

«Υπολογίζουμε ότι το 2020 θα έχουμε από 1.000 ως 1.500 λιγότερους εργαζόμενους στον όμιλο του CBC/SRC», ανέφερε ο Λακρουά σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζόμενους, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου. Μετά την τελευταία αναδιάρθρωση, ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο ανέρχεται στους 7.500.

 

Από αυτό το σύνολο, υπάρχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν και δεν θα αντικατασταθούν, προσέθεσε ο ίδιος.

 

Αυτό το στρατηγικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται επίσης το κλείσιμο γραφείων και η μεταπώληση ενός μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του ομίλου, θα επιτρέψει σε ένα χρόνο μια εξοικονόμηση δαπανών ύψους «περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά» (75 εκατομμυρίων ευρώ), υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν μιλάμε για θυσία, μιλάμε για την ανανέωση της πύλης» του ομίλου στο Διαδίκτυο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος που επισήμανε ότι ο κόσμος στρέφεται στην ενημέρωση μέσω υπολογιστών και φορητών συσκευών, όπως τα κινητά και οι ταμπλέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: