"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Πολύνεκρη έκρηξη σε εμπορική συνοικία της πρωτεύουσας της Νιγηρίας

Ισχυρή έκρηξη συντάραξε πολυσύχναστη εμπορική συνοικία στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας εν ώρα αιχμής. Τουλάχιστον 21 νεκροί και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Αμπούτζα σε περιοχή δίπλα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Banex Plaza στην αναβαθμισμένη συνοικία Wuse 2.
Επικράτησαν σκηνές χάους με τους κατοίκους να ουρλιάζουν και να τρέχουν τρομοκρατημένοι. Τη στιγμή της έκρηξης η περιοχή ήταν γεμάτη με κόσμο που ψώνιζε και εργαζόμενους. 

Στην εμπορική συνοικία αναπτύχθηκαν δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση, όμως η Αμπούτζα έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στόχος δύο πολύνεκρων επιθέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάιο σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα και 75 άνθρωποι σε επίθεση σε σταθμό λεωφορείων.

«Κατόπιν προκαταρκτικής έρευνας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους στον τόπο της έκρηξης. Ανέφερε επίσης ότι ένα άτομο έχει συλληφθεί.

«Ακούσαμε μία πάρα πολύ δυνατή έκρηξη, το κτίριο κουνήθηκε και ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να τρέχει έξω. Είδαμε τον καπνό και ανθρώπους καλυμμένους με αίμα. Επικράτησε χάος» δήλωσε ο Τσιαμάκ Οχάμ στο BBC.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη φαίνεται πως σημειώθηκε σε ένα αυτοκίνητο που έμπαινε στο εμπορικό κέντρο.

Από την επίθεση αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: