"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Η ΕΟΕ ζήτησε την τιμωρία Τούρκου παλαιστή για ανθελληνικές δηλώσεις του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με τα υβριστικά εθνικιστικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο αθλητής της πάλης και σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες, Ρίζα Καγιάλπ, κατά των Ελλήνων και Αρμενίων.

Μεταξύ άλλων η ΕΟΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, προέβη σε διαμαρτυρία στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, μέσω του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΜΑ, ζητώντας την αποβολή του Tούρκου αθλητή από τους Μεσογειακούς και την παραδειγματική τιμωρία του.

Η ΔΕΜΑ ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι είχε ενεργήσει από την προηγούμενη μέρα, όταν και πληροφορήθηκε το γεγονός καλώντας την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας και την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων «Μερσίνη 2013» να δώσουν εξηγήσεις και να τιμωρήσουν τον αθλητή.

Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν είναι ότι ο αθλητής αποχώρησε από το Μεσογειακό Χωριό το ίδιο βράδυ με απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας η οποία αναμένεται να του επιβάλλει κυρώσεις. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι με το θέμα ασχολείται και η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης που αναμένεται επίσης να τιμωρήσει τον Τούρκο αθλητή.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΟΕ δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές σε αθλητή άλλης χώρας, αλλά μπορεί να το ζητήσει, κάτι που ήδη έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ως θεμελιώδη αρχή ότι ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και δεν τους χωρίζει και δεν πρέπει μεμονωμένα περιστατικά να αμαυρώσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Μεσογειακοί Αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: