"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: H πιτσαρία που έσκισεεεεε ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Γράφει ο SABOTEUR
 
Σύμφωνα με το IMF η ρωσία έχει ονομαστικό αεπ  2τρις δολλάρια, η ελλάδα 250 δις δολλάρια, ο ρωσος πολιτης έχει κατά κεφαλήν αεπ 14,2χιλιάδες δολλάρια, ενώ ο έλληνας 22 χιλιάδες δολλάρια. Μάλλον για αυτό  (14,2 vs 22) δεν ξέρω και κανέναν έλληνα που να μετανάστευσε από την ‘’χούντα δεν τελείωσε το 73’’ της ελλάδας  στην ρωσία…..  
 
Το δημόσιο χρέος της ρωσίας είναι 50δις δολλαρια ενώ της ελλάδας τα ψηφία του δεν χωράνε στο κομπιουτεράκι. Ο φορολογικός συντελεστής στην ρωσία είναι 13%, στην ελλάδα το έχουμε χάσει, δεν υπάρχει, απλά ότι ‘’δηλώνεις’’ πάει σε φόρους άμεσους και έμμεσους. Πάντως η ελλάδα έχει πάρει ‘’βοήθεια’’ μέσω δανείων τα τελευταία 3 χρονια περιπου 210δις δολλάρια (μάλλον περισσότερα) και το επιτοκιο έχει πέσει κάτω από το 2%.  
 
Αν οι ψεκασμένοι ονειρεύονταν ότι η ρωσια θα αύξανε το χρέος της από τα 50δις στα 260δις για να δανείσουν την ελλάδα με επιτόκιο μικρότερο του 2% μπορούν να πάνε να συναντήσουν τα ζάπειο 1,2,3 του πρωήν πετυχημένου πιτσαδόρου και σύντομα και πρώην πρωθυπουργού μπαρμπά σαμ.  

Όμως εδώ και 13 χρόνια η ρωσική κυβέρνηση δεν επιτρέπει έλλειμμα στον προϋπολογισμό, και μόνο φέτος προβλέπει  έλειμμα κατά 0,8% του ΑΕΠ. Μάλλον ένα δανειάκι 210δις που θα είχαν δώσει στην ελλάδα θα δημιουργούσε ένα ελλειμματάκι στον προϋπολογισμό τους των 360δις αλλά θα ήταν για την ελλάδα ρε γαμώτο…. Το ξανθό γένος όμως δεν μπορούσε να δανείσει 10δις στην κύπρο, θα δάνειζε 210 στην ελλάδα;

Για την ρωσία το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προσφέρουν στον προϋπολογισμό πάνω από το 50% των εσόδων του (σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2012) όμως το πετρέλαιο και το αέριο έχουν ημερομηνία λήξης, όταν στεγνώσει η γη που τα βγάζει.. Αντίθετα στην χώρα που αγοράζει το αέριο 30% ακριβότερα από όλους από το φίλιον ξανθό γένος που θα μας σώσει,  τα προσδωκόμενα 2 δις από το ‘’ξεπούλημα’’ της δεπα και δεσφα μάλλον δεν θα έλθουν ποτέ γιατί παρόλο που ο ‘’προδότης’’ γαπ μας χρεοκόπησε για να μας αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο οι ξένοι τον πλούτο μας, αυτοί οι κερατάδες ούτε για ένα ξεροκόμματο δεν τα παίρνουν. Αντιθέτα πληρώνουν και από πάνω, όπως οι γαλλοι της εμπορικής και της γενικής και οι πορτογάλλοι τηςmillennium, για να τα ξεφορτωθούν.  To ελληνικό success story θα διδάσκεται σε όλες τις οικονομικές σχολές με θαυμασμό.
 
Για την ελλάδα της αειφόρου ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ήλιου και του αέρα, αποφασίζει η ελλάδα του σαμ του μπενι του τσίπρα και λοιπών κωμικών, και  ο στόχος είναι τα πετρέλαια και αέριο που ίσως υπάρχουν στο αιγαίο και ίσως κάποτε τα βγάλουμε, και όταν το γεωτρύπανο θα χτυπάει να βρει καμια φλέβα μαύρου χρυσού ο χειριστής του, λιωμένος από τον αέρα και τον ήλιο θα αναρωτιέται αν το κεφάλι μας είναι ακατοίκητο. Ο θησαυρός δεν είναι κάτω από τα πόδια μας αλλά έτσι χαμερπείς που είμαστε δεν σηκώνουμε το κεφάλι μας στον ήλιο και στον αέρα.

Πέρσι τον μαιο ο μεγάλος σαμ ο ανθρωπος που έφερε όλη την βλακεία του μνημόνιου-αντιμνημόνιου στα κεφάλια μας θα γινόταν αυτοδύναμος πρωθυπουργός, ο μπένι ο ιζνογκουντ ο άνθρωπος που έριξε την δική του κυβέρνηση για να γίνει αρχηγός του κόμματος του, ο μπαρμπας φώτης της ανευθυνουπεύθυνης αριστεράς θα γινόταν αντιπρόεδρος, ο αλέξης θαυμαστής της ναόμι κάμπελ (αλλά και της ναόμι κλάιν) θα γινόταν πρωθυπουργός, και ο πρόεδρος ψεΚΑσΜΕΝΟΣ που στήριξε όλη του την κοινοβουλευτική υπόσταση σε παπαριές και αερολογίες που κοστολογούνται 30χιλιάδες ευρώ πρόστιμο από το πρόσφατο δικαστήριο που τιμωρήθηκε θα γινόταν πρόεδρος της δημοκρατίας και τα χρυσαυγουλα θα καθάριζαν την ελλάδα από όλους τους υπόλοιπους (εμάς).  Και όλοι μαζί κατέβηκαν στις εκλογές. Η πολαν του σαμαρα  είχε παρει 18%, ο τσίπρας κάτι αντίστοιχο, και ο μπενυ 13%. Κοντέψαμε να βγούμε από το ευρώ να χρεοκωπήσουμε και τυπικά αλλά την σώσαμε με τις 2ες εκλογές και την κυβέρνηση ‘’σωτηρίας’’. Φέτος ξαναθέλουν εκλογές!!!!!!  Για να μην πατήσει κανένας τουρίστας, για να μην έλθει καμία επένδυση, για να μην εξάγουμε ούτε τσαρούχι, για να μην πάρουμε την δόση, για να χρεοκοπήσουμε ηρωικά και πένθιμα.
 
Μετά την απόδειξη της  επαναλαμβανόμενης ‘’ευφυίας’’ σαμαρά στο θέμα της ερτ, ο μόνος δρόμος είναι η ‘’απελευθέρωση’’ του από την πρωθυπουργία και η αντικατάσταση του από κανέναν σοβαρό άνθρωπο. 
 
Εκείνη η πιτσαρία «που έσκισε» τον περιμένει να την ξανανοίξει. (Άντε και καλή επιτυχία).
 
Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν να βάλουν όλοι τις ίντριγκες και τις φαγούρες τους σε 2η μοίρα και να βγάλουμε την χρονιά ζωντανοί. Βεβαια σε μια βουλή που οι 260 από τους 300 είναι τενεκέδες (και για τους υπόλοιπους 40, πέρα από 8, δεν είμαι σίγουρος) δεν περιμένουμε και τίποτα καλύτερο αλλά αυτούς έχουμε, αυτοί είμαστε, έτσι θα πορευτούμε.
 
Το success story αγοράζουν γιατί εμεις είμαστε μάγκες και κάναμε μεταρυθμίσεις (οι προηγούμενοι εννοούμε αλλά ας το αποκρύψουμε,), το success story τα αγοράζουν τζαμπα γιατί τα ξεπουλάμε, το success story θα τρομάξουν μόλις γίνουμε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση και θα στήσουν κώλους, και άλλα παραμύθια μας τελείωσαν. Μας τελείωσαν μαζί με τα δανεικά στο κεντρικό ταμείο. Και τρέχουμε να προλάβουμε την δόση. Και ο στόχος στουρνάρα για την έξοδο στις αγορές δοκιμαστικά το 2014 θα γίνει το πιο μεγάλο ανεκδοτο.

Και για όσους δεν το κατάλαβαν ας δουν την χώρα σαν την ερτ μια επιχείρηση  με 2650εργαζόμενους και κόστος 300δις ευρω, με 88κηπουρούς με αρχισυνδικαλιστή καταδικασμένο για πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας για την κόρη του, με παρεμβάσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση, με εκατοντάδες υπαλλήλους -βύσματα που απλά βάραγαν κάρτα, με υπαλλήλους –φαντάσματα, με καταπληκτικό αρχείο παρατημένο που πανω του έχουν γραφτει αγώνες ποδοσφαίτου, με κωμικούς διευθύνοντες λιάτσο, σιμο, μουρούτη, κεδίκογλου, με εκπομπές θησαυρούς αλλά και με εκπομπές σκουπίδια και τσιφτετέλια, με αξιόλογους δημοσιογράφους αλλά και με τενεκέδες, ο πνευματικός πλούοτς και φτώχια μαζί, η σοβατότητα και η αμεριμνησία χέρι χέρι, και έναν πιτσαδόρο που λέει ότι αυτός ο αχταρμάς πρέπει να κλείσει σε 8 ώρες γιατί 1 χρόνο τώρα δεν έχει βρει ποιοι είναι οι πραγματικά άχρηστοι, τεμπέληδες, λουφαδόροι, επίορκοι σε 900χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Γιατί δεν μπορεί να σουτάρει τους κοπρίτες που έχει διορίσει στην ερτ θα κλείσει όλη την ερτ.  Και προτείνει ως μεταρρύθμιση  να κλείσει προσωρινά και να προκαλέσει οικονομική ζημιά στο κράτος, και να απολύσει όσους καλούς και όσους απομείνουν χωρίς  βύσμα, για να ξαναπροσλάβει σε 3 μήνες την σαλαγκούδη, τον κοττάκη, τον λιάτσο, και όσα παιδάκια ακόμη κατάγονται από την μεσσηνία και ψηφίζουν πολαν.   Και να πιστεύει κιόλας ότι μας κάνει και χάρη που θα πληρώνουμε μέσω δεη μόνο τα δικά του πουλέν. Και όσοι αρνήθηκαν την πρόταση μόσιαλου πρόπερσι να προσπαθούν να καταλάβουν ότι όταν δεν παίρνουμε την λογική και θαραλλέα λύση που πρέπει όταν το απαιτεί ο χρόνος, αυτό που θα έλθει στο μέλλον θα είναι παράλογο και καταστροφικό σε σχέση με αυτό που αρνηθήκαμε.

Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα, ένα χρόνο τώρα η χώρα μεταρρυθμιστικά ζει με το κύμα των δράσεων των 2 προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα χρόνο τώρα ο σαμ αποφασίζει μόνος του και ο μπενυς και φωτης ακόμη να γίνουν αντιπρόεδροι γιατί θέλουν να είναι και μέσα και έξω ταυτόχρονα. Οπότε δεν μπορούν να ελέγχουν τίποτα όυτε φύσει ούτε θέσει. Και από κάτω αυτοί που κατηγορούσαν την ερτ για μεροληψία υπερ της κυβέρνησης τώρα λένε για το πόσο δίκαιη ήταν και έδινε βήμα και λόγο σε όλους. Σαμαρολογική  vs συριζολογική,  και ο τελευταίος από το ψυχιατρείο ας κλείσει την πόρτα.   
 
Καλυτερα ας κοιτάξουν τους ίσκιους τους, δεν το παίζεις θατσερ ή κλίντον όταν είσαι πρόεδρος της πολαν του 18%, δεν το παίζεις ανδρέας τσε γκεβάρας όταν το μονο που έχεις διοικήσεις είναι το 15μελες του σχολείου σου, δεν το παίζεις τρικούπης και βενιζέλος όταν το 5% που σου δίνουν τα γκάλοπ δείχνει ιλιγγιώδες σε σχέση με αυτό που θα δεις στις κάλπες (και κυρίως δεν λες ‘’το πασοκ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις’’ πόσο γρήγορα ξέχασες τον νοεμβριο του 2011;), και δεν το παίζεις μαρλον μπαρντο όταν είσαι ο τζανετάκος και πληρώνεις εστω 500ευρω για να μπορείς να λες ‘’ανδρικός παπανδρεου’’ μετά τις κωλοτούμπες σου στο δικαστήριο.

Ένα χρόνο τώρα υπομένουμε τις συνέπειες των εκλογικών μας αποφάσεων, γκρινιάζουμε, τσακωνόμαστε, ματαιοπονούμε, προσπαθούμε να διορθώσουμε κάτι που δεν μπορούμε, κάτι που δεν γίνεται να βελτιωθεί, είμαστε στην μέση του ωκεανού με ένα σωσίβιο και ή θα φτάσουμε στην ακτή μόνοι μας και όλοι μαζί ή θα περιμένουμε κανένα ξανθό γένος να μας μαζέψει μαζί με τον μαρμαρωμένο βασιλιά.  Γιατί καπετάνιοι δεν υπάρχουν, είναι τόσο άσχετοι και επιζήμιοι που τους φοβόμαστε να τους αφήσουμε να κάνουν το οτιδήποτε.  Είναι σαν να ψάχνουν στα αστέρια αυτό που βλέπουμε στα ραντάρ και στο διαδίκτυο. Οι λύσεις  δεν είναι κάτω από τα πόδια μας, δεν είναι στους ουρανούς,  είναι δίπλα μας.  Και η λύση είμαστε εμεις – όλοι μας. Και ταυτόχρονα είμαστε και το εμπόδιο της.
 
Γιατί και όπως υπέγραψαν και  9.714 συμπολίτες μας δεν συμφωνούν  με το να  «Πρέπει να ανακτήσουμε την πολιτική ως τη συλλογική μας ισχύ, να οραματιστούμε ξανά και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Αυτή, όμως, η ανατρεπτική δύναμη της Αλλαγής δεν θα έρθει με τις πολιτικές του σήμερα. Η ανάκτηση των δημοκρατικών πολιτικών θα έρθει από ΕΣΑΣ. ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ. Από τον καθένα που συμμετέχει στην παγκόσμια ανταλλαγή ιδεών, είτε σε αυτό το χώρο, έξω από δω, online ή τοπικά, όπου ζει. Από τον καθένα που στέκεται απέναντι στην αδικία και την ανισότητα. Από τον καθένα που στέκεται απέναντι σε όποιον κηρύττει τον ρατσισμό αντί της αλληλεγγύης, τον δογματισμό αντί της κριτικής σκέψης, τον “ελιτισμό” αντί της Δημοκρατίας.’’              
 
Δεν έχει σημασία ποιος το είπε και που. Σημασία έχει ότι φωνές σαν αυτές είναι πολλές και οφείλουν να γίνουν πλειοψηφικές. Ή ακόμη καλύτερα να ξεπεραστούν, από καλύτερες πιο θαρραλέες και πιο δυνατές....... Από τις δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: