"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Καταγγελίες για χρηματισμό κλονίζουν την τουρκοκυπριακή «βουλή»

Διαστάσεις σκανδάλου με απρόβλεπτες συνέπειες παίρνουν οι αποκαλύψεις ότι ηγετικά στελέχη της τουρκοκυπριακής «βουλής» χρηματίστηκαν προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της νέας κυβέρνησης. 

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, o αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Εζντέρ Ασλάνμπαμπα κατήγγειλε ότι ο βουλευτής του κόμματος του Αχμέτ Κασίφ και ο αρχηγός του κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς του έδωσαν 7.700 δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της νέας «κυβέρνησης» και να παραιτηθεί από υπαρχηγός του κόμματος.
Ο κ. Ασλάνμπαμπα ανέβηκε χθες στο βήμα της βουλής κρατώντας στο ένα χέρι δολάρια και στο άλλο ένα CD και δήλωσε: «Με λάδωσαν και ιδού η απόδειξη, ιδού και το CD», της στιχομυθίας. Πρόσθεσε επίσης ότι του υποσχεθήκαν να του βρουν μια κάλα αμειβόμενη θέση και να τον κάνουν δήμαρχο του Ίσκελε (πρώην Τρικομο). Μίλησε κατόπιν για το ουίσκι που αγόρασε, την κοκα-κολα που ήπιε και το σάντουιτς που έφαγε και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δωρίσει τα δολάρια που του έδωσαν σε δημοτικό σχολειό αλλά και να υποβάλει μήνυση εναντίον των Νταντάς και Κασέ, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.

«Μας ζητούσε χρήματα για να πληρώσει τα χρέη του», δήλωσε ο κ. Ντενκτάς ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι έδωσε χρήματα στον Ασλάνμπαμπα αλλά τα χαρακτήρισε ως «δάνειο».


Η νέα «κυβέρνηση» του Σιμπέλ Σιμπέρ έλαβε προχθές ψήφο «οριακής εμπιστοσύνης» -26 υπέρ και 15 κατά στην 50μελή «βουλή».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: