"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σε στόμα φύλαρχου η λίστα Λανγκάρντ!


Απίστευτη αποκάλυψη για την τύχη του «χαμένου» πρωτότυπου cd, που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ, γίνεται με το μοναδικό φωτογραφικό στιγμιότυπο που ήρθε στο φως, λίγες ώρες μετά την απίστευτη δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι «έχασε»!

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε φωτογραφία που αιθιοπικής εφημερίδας, εκείνης της περιόδου, ένα cd που δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά στα επίσημα δώρα του υπουργείου, βρίσκεται σαν διακοσμητικό αξεσουάρ στα χείλια κάποιου επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας της φυλής των «Μούρσι»! Εκπρόσωποι της συγκεκριμένης φυλής, είχαν επισκεφθεί κάποια στιγμή τη χώρα μας,  στα πλαίσια ανταλλαγής τεχνογνωσίας πάνω σε ζητήματα διακυβέρνησης και φορολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής, είναι γνωστά για τις αλλοιώσεις που προκαλούν στο πρόσωπό τους, εκ των οποίοων, χαρακτηριστικότερη είναι η στριγγυλή πλάκα που τοποθετούν στο κάτω χείλος τους.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αντις Αμπέμπα Τρίμπιουν» (φωτογραφία), ο φύλαρχος «Κομορατζεχόλα», είδε ένα Cd πάνω στο τραπεζάκι του γραφείου του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου και το θεώρησε δώρο καλής θέλησης. Έτσι, το πήρε και το χρησιμοποίησε ως διακοσμητικό για τα χείλια του, εντυπωσιασμένος από την λάμψη του και την τρύπα στη μέση (βόλευε για το κάπνισμα).

Προφανώς το γεγονός αυτό, ξέφυγε της προσοχής του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του Αιθίοπα Φύλαρχου, ούτε καν στην κοινή τους φωτογράφιση. 


Κάτι παρόμοιο από ό,τι φαίνεται, συνέβη και με το στικάκι – αντίγραφο της λίστας, το οποίο, όπως αποδεικνύεται στις φωτογραφίες της εφημερίδας, κατέληξε ως διακοσμητικό στα μαλλιά του Αιθίοπα φύλαρχου!

Εντός των επόμενων ημερών πάντως, ειδικό κλιμάκιο της Βουλής, πρόκειται να μεταβεί στην Αιθιοπία με ειδικό cd player σε μια δύσκολη διπλβματικά προσπάθεια, να πείσει τον φύλαρχο να συνεργαστεί, προκειμενου να ανακτηθούν τα δεδομένα από τα χείλια του!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: