"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Xορηγός της Τζιχάντ στα βόρεια σύνορά μας

Toυ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΥ

Το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θάνατο Ισραηλινών τουριστών στην Βουλγαρία αλλά και τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει και άλλες κυβερνήσεις των βαλκανικών κρατών για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων, επαναφέρουν την προσοχή μας στο πόσο επικίνδυνο είναι το Ισλαμικό κίνημα και ιδιαίτερα τόσο κοντά μας.

Τόσες και τόσες φορές έχουν αναφερθεί κατά καιρούς περιστατικά που δείχνουν πως δημιουργήθηκε εντελώς αθόρυβα σε βάθος χρόνου ένα φανατικό Ισλαμικό κίνημα και στην περιοχή των συνόρων Ελλάδας, Σκοπίων και Αλβανίας,  στο περίφημο τόξο που περιλαμβάνει τις περιοχές του Μοναστηρίου-Ρέσνης-Αχρίδος-Στρούγκας-Τέτοβου-Γκόστιβα-Κόντοβο και όχι μόνο.

Έγκυρες πηγές λίαν αξιόπιστες αναφέρουν σαν κέντρο των Ισλαμιστών των παραπάνω περιοχών την περιοχή της Αχρίδος αλλά και του Κόντοβο. Εδώ εδρεύει το φανατικό τάγμα των Σελεφιστών, το πιο αιμοβόρο(!) που για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους φορούν τα παντελόνια τους στο ύψος του γοφού, κάτι που συμβαίνει σε όλους όσους πιστεύουν στην Τζιχάντ, δηλαδή τον «Ιερό Πόλεμο»!

Η Τουρκία έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους δημιουργώντας εκκλησιαστικές ανώτατες σχολές. Κατα καιρούς κλιμάκια Τούρκων «ιερωμένων» φέρνουν μαζί τους και αποστολές Γκρίζων λύκων διοργανώνοντας ολόκληρες φιέστες σε ευαίσθητες περιοχές, όπως πριν λίγο καιρό σε ξενοδοχείο στα σύνορα Σκοπίων-Αλβανίας (Hotel Europa).

Η δραστηριότητα των Ισλαμιστών δεν έχει τέλος. Κατα το παρελθόν ηγετικά στελέχη αναχώρησαν αεροπορικώς για Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια για την Σαουδική Αραβία αφού προηγουμένως φιλοξενήθηκαν και προφανώς λάβανε οδηγίες απ’ τον θρησκευτικό ηγέτη τους Σέικ ουλ Ισλάμ.

Τα ταξίδια αυτά και όχι μόνο αποσκοπούν εκτός από τις οδηγίες, στην χρηματική ενίσχυση και την κατάλληλη εκπαίδευση από τους φανατικούς που έχουνε εκπαιδευτεί στην Άγκυρα και στην Τουρκοκρατούμενη Κύπρο μας.

Τα όποια προβλήματα των Ισλαμιστών της περιοχής τα συζητούν κατευθείαν με ηγετικά στελέχη της Σαουδικής Αραβίας στρατολογώντας συγχρόνως νεαρούς σε διάφορες περιοχές που στη συνέχεια τους στέλνουν για ανώτατες σπουδές θεολογίας στο Ίδρυμα Ελ Μπένα και πάλι στην Σαουδική Αραβία.

Η στρατολόγηση νεαρών Ισλαμιστών άρχισε να φουντώνει σε περιοχές καθαρά ξένες προς τους Ισλαμιστές όπως στις περιοχές Νάκολετς της μεγάλης Πρέσπας!

Ποιός δεν θυμάται άλλωστε την μεγαλειώδη υποδοχή που επιφύλαξαν οι πάσης φύσεως Μουσουλμάνοι (φανερά καθοδηγούμενοι από τους Ινστρούχτορες) στον τότε Πρόεδρο της Τουρκίας Οζάλ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι πάσης φύσεως Μουσουλμάνοι Ισλαμιστές τυγχάνουν της αμέριστης συμπαράστασης της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης για ευνόητους λόγους!


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: