"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Χωρίς φύλαξη έξι αεροδρόμια

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ

Χωρίς φύλαξη κινδυνεύουν να μείνουν έξι μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, μέσα στην θερινή περίοδο, λόγω οφειλών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς την εταιρεία φύλαξης που έχει αναλάβει τους ελέγχους στους αερολιμένες αυτούς.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια:
  • «Μακεδονία» (Θεσσαλονίκη)
  • «Ν. Καζαντζάκης» (Ηράκλειο)
  • «Καποδίστριας» (Κέρκυρα)
  • «Δασκαλογιάννης» (Χανιά)
  • «Διαγόρας» (Ρόδος)
  • «Ιπποκράτης» (Κως)
Οι εργαζόμενοι στη φύλαξη των αεροδρομίων αυτών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα από την εταιρεία η οποία αδυνατεί να τα καταβάλει, αν δεν πληρωθεί από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία φύλαξης ανέλαβε μετά από διαγωνισμό την παροχή υπηρεσιών διεξαγωγής ελέγχου ασφαλείας αποσκευών, επιβατών, χειραποσκευών, φορτίου, ταχυδρομείου καθώς και τον έλεγχο πρόσβασης προσώπων ή οχημάτων όπως και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου ήταν τριετής, με έναρξη την 25η Μαΐου 2011 και λήξη την 24η Μαΐου 2014, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι είναι ζήτημα ημερών να καταβληθεί το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ και αφορά το δίμηνο Μαίου- Ιουνίου. Μάλιστα αποδίδει την καθυστέρηση της πληρωμής στην παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: