"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο "γίγαντας" Τζαβάρας "βαράει προσοχές" σε Τραβόλτα και Ντε Νίρο !!! Aνοιξαν νύχτα για την αφεντιά τους το Μουσείο Ακρόπολης , τους ξενάγησαν , και δεν τους πήραν μια φιλελληνική δήλωση !!!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν έχω πολλές αυταπάτες ότι θα πάρω απαντήσεις, αλλά  λίγο με ενδιαφέρει. Εκείνο που έχει σημασία είναι να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, διότι έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει. Και βλέπεις, ρε παιδί μου, ότι ενώ γίνονται πράγματα, και μάλιστα καλά πράγματα, χάνονται γιατί ακριβώς επικρατεί παντού μια γενική αφασία. Μια παραλυσία.  

Παράδειγμα: έκαναν διακοπές στα νησιά για μία εβδομάδα περίπου ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Τζον Τραβόλτα. Ανοιξαν βράδυ για αυτούς το Μουσείο της Ακρόπολης και τους ξενάγησαν

Και δεν σκέφτηκε ένας, ΕΝΑΣ, να τους ζητήσει μια δήλωση – να μιλήσουν για το πόσο εκστασιασμένοι αισθάνονται από την ομορφιά των ελληνικών νησιών και από τον πολιτισμό της Ελλάδας. Να παίξει η δήλωση παντού και να φέρει, γιατί θα έφερνε, μερικές χιλιάδες τουρίστες. Αλλά πού (στοιχειώδες) μυαλό – πέρασε σαν κοσμικό γεγονός, ότι τους φιλοξένησε μια πλούσια και αυτό ήταν.  

Πέρασε σαν να μην έγινε ποτέ...

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: