"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: 9 αντιστράτηγους «έφαγε» ο Μπεγλίτης για να κάνει Αρχηγό ΓΕΣ τον Ζιαζιά! -- Tότε που πήγαν οι λόγοι "ηθικής και της αξιοπρέπειας" που επικαλέστηκε με την παραίτησή του ο κος Ζιαζιάς ??? (+QUIZ: Ποιόν πολιτικό "αστέρα" του ΠΑΣΟΚ είχε παλιότερα ως γραφέα στο γραφείο του στον Εβρο ???)

Για έναν φίλο του αντιστράτηγο, που θα αποστρατευόταν λόγω προβλημάτων, προκάλεσε την έκρηξη ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Ζιαζιάς με τη μεταμεσονύχτια παραίτησή του για λόγους «που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας τόσο της δικής μου όσο και του Στρατεύματος».
 
Ανεξάρτητα με το κατά πόσο αυτά που διέρρευσαν και εμμέσως κατάγγειλε ο παραιτηθείς Αρχηγός, ότι του δόθηκε από τον υφυπουργό Άμυνας αντιστράτηγο ε.α. Π. Καράμπελα λίστα με ποιους θα «κόψει» και ποιους θα επαναφέρει, που είχαν αποστρατευθεί, –η άλλη πλευρά το διαψεύδει–, τους λόγους της ηθικής και της αξιοπρέπειας δεν τους επικαλέστηκε όταν για να γίνει Αρχηγός ΓΕΣ, τον Οκτώβριο του 2011, «φαγώθηκαν» ΕΝΝΕΑ αντιστράτηγοι, από τον τότε υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη.

Όπως και το γεγονός, ότι ο κ. Ζιαζιάς μόλις 6 μήνες είχε κάνει αντιστράτηγος και παρά ταύτα, επελέγη για Αρχηγός, κάτι που δεν έχει προηγούμενο, ως προς την τόσο μικρή παραμονή στον βαθμό του αντιστράτηγου.


Λέγεται ότι ο κ. Ζιαζιάς γνώριζε ότι στις κρίσεις τον Νοέμβρη, που θα γίνονταν, σύμφωνα με τον νόμο, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ θα αποστρατευόταν ή το αργότερο στις κρίσεις του Φεβρουαρίου, και έκανε ηρωική έξοδο.
 
Επί των ημερών της ηγεσίας του, οι εργασίες για την κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία σταμάτησαν τον Νοέμβριο και ξανάρχισαν το Πάσχα. Η δικαιολογία ήταν για οικονομία καυσίμων… Το γιατί δεν δούλευαν δύο βάρδιες και το Σάββατο, όπως γινόταν όταν ξεκίνησε η κατασκευή της τάφρου, εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ.

Ο κ. Ζιαζιάς ήταν μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των αρμάτων Leopard, ενώ ως αρχηγός ΓΕΣ ήταν αρνητικός στην παραλαβή των 400 αρμάτων που μας έδινε δωρεάν η Αμερική, γιατί θα πληρώναμε τη μεταφορά τους 10 εκατ. ευρώ. Ήταν όμως υπέρ της αγοράς 170 νέων αρμάτων που κόστιζαν 2 δισ. ευρώ…


Η αμερικανική προσφορά ήταν και ένα μήνυμα προς την Τουρκία, ότι παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα ενισχύει την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της. Και μάλιστα διά χειρός ΗΠΑ.


Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν υπηρετούσε ο κ. Ζιαζιάς στον Έβρο είχε στο γραφείο του, ως γραφέα, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Έτσι ίσως να εξηγείται και η προώθησή του στην ηγεσία του ΓΕΣ από τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Παπανδρέου τον κ. Μπεγλίτη και η αποστράτευση 9 αντιστράτηγων, για να ανοίξει ο δρόμος…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ 29/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: