"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο βομβαρδίσας του βομβαρδίσαντος…

Σκότωσαν και αυτοί αμάχους, αλλά απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία και η διεθνής κοινότητα τους αφήνει ανενόχλητους.

Αυτό είναι το νόημα του άρθρου του Αμίρ Όρεν που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», αποδεικνύοντας ότι η κόντρα (σε επίπεδο λόγων μόνο, βέβαια) Τουρκίας και Ισραήλ καλά κρατεί.

Το δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει: «Στη Λιβύη σκοτώθηκαν άμαχοι. Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του στρατού αλλά και των αντικαθεστωτικών. Αυτή είναι μια φρικτή ενέργεια. Βέβαια και ο τουρκικός στρατός σκότωσε περισσότερους αμάχους όταν χτυπούσε το ΡΚΚ, αλλά είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο δεν τόλμησε κανείς να ζητήσει την απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Ντιγιαρμπακίρ».

Με λίγα λόγια, ο Ισραηλινός αρθρογράφος υποστηρίζει πως οι ενέργειες της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές επαρχίες της έπρεπε να προκαλέσουν την δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις κουρδικές περιοχές, ώστε να προστατεύεται και εκεί ο άμαχος πληθυσμός.

Κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης έδωσαν αμέσως την απάντησή τους: «Τότε, θα πρέπει να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και πάνω από τη Γάζα».

Ο βομβαρδίσας του βομβαρδίσαντος, δηλαδή…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: