"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η Χίλαρι λέει "όχι" για τη Γενοκτονία

Τη διαβεβαίωση της Χίλαρι Κλίντον ότι ο Λευκός Οίκος αντιτίθεται στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων απ' την αμερικανική Βουλή απέσπασε η Τουρκία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου την Κυριακή.

Η κυβέρνηση Ομπάμα -η οποία είχε ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ώστε να μην αναγνωριστεί η αρμενική γενοκτονία- επιχειρεί να περιορίσει τις τριβές με την Τουρκία, την οποία θεωρεί σύμμαχο-κλειδί για ιδιαίτερα "θερμές περιοχές" όπως το Αφγανιστάν και η Μέση Ανατολή.

Η σύγκρουση για το θέμα της Γενοκτονίας πήρε διαστάσεις, καθώς η Aγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της απ' την Ουάσιγκτον μόλις η αρμόδια επιτροπή υιοθέτησε τη μη δεσμευτική απόφαση στις 4 Μαρτίου. Η ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συζητήσει το θέμα άμεσα, παρότι δεν είναι σαφές κατά πόσον θα υπάρξει και ψηφοφορία ή εάν υπάρχει αρκετή υποστήριξη ώστε να γίνει απόφαση του σώματος.

"Η υπουργός Εξωτερικών X. Κλίντον τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αντιτίθεται τόσο στην απόφαση που ελήφθη από την επιτροπή όσο και στο να πάει η απόφαση αυτή στην ολομέλεια της Βουλής", αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: