"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο ποδηλάτης κι ο πεζός νίκησαν τον οδηγό Ι.Χ.!

Η πρωτότυπη «κόντρα» ποδηλάτη - επιβάτη αστικού λεωφορείου - οδηγού Ι.Χ. ξεκίνησε χθες με αφορμή την Εβδομάδα Κινητικότητας με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων.
Στις 9.10 το πρωί όλοι ξεκίνησαν με αφετηρία το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και προορισμό την κεντρική πύλη της ΔΕΘ στην οδό Εγνατίας.
Ο ποδηλάτης χρειάστηκε 7 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα για μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, ο πεζός που μετακινήθηκε με αστική συγκοινωνία χρειάστηκε 12 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ενώ ο οδηγός Ι.Χ. χρειάστηκε να κάνει 3,5 χιλιόμετρα για να βρει και να παρκάρει. Συμπεριλαμβανομένου λοιπόν και του χρόνου στάθμευσης ο οδηγός Ι.Χ. χρειάστηκε 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, ο οδηγός Ι.Χ. ξόδεψε 4,5 ευρώ για χρόνο στάθμευσης μίας ώρας, ο ποδηλάτης είχε μηδενικό κόστος ενώ ο πεζός ξόδεψε 0,5 ευρώ .
Το πρωτότυπο πείραμα θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία την οδό Μαρτίου στις 9 το πρωί και τερματισμό στην οδό Αριστοτέλους.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: