"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μάχη ΟΡΘΙΩΝ για την ΚΑΡΕΚΛΑ

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Το είδαμε και αυτό: "Ορθιους μονομάχους" να μάχονται για την ΚΑΡΕΚΛΑ


Έχει τόσο μέλι αυτή η καρέκλα που την επόμενη φορά δεν αποκλείεται να τους δούμε να μάχονται πετώντας. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να πάμε απο την "Τηλεμαχία" στην "Αερομαχία"

Μια αερομαχία θα είναι και περισσότερο κοντά στο επίπεδο των λεγομένων τους. Αερολογίες σερβίρουν, γιατί να μην το κάνουν και στο φυσικό χώρο σκέψης τους που δεν είναι άλλος απο τα σύννεφα?
Απορώ οι σύμβουλοί τους που τους έχουν βάλει σε μια κούρσα στρατολόγησης "αστέρων" του θεάματος, για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, πως δεν τους συμβούλεψαν να κατέβουν στο "πόντιουμ" απο αέρος εν τω μέσω καπνών, όπως κάνει στους χώρους θεάματος το "καλλιτεχνικό" μπουλούκι που έχουν εντάξει στις τάξεις των κομμάτων τους

ΟΛΑ για την ΚΑΡΕΚΛΑ

Οι ίδιοι βέβαια την παρουσιάζουν ως ηλεκτρική. Για να κάτσεις και να επιβιώσεις λέει, θέλει κότσια, θέλει ικανότητες, θέλει γνώσεις, θέλει προσόντα.

Προσπαθούν να πείσουν οτι δέν γνωρίζουν φόβο, δεν ολιγορούν στα ρίσκα. Ο κίνδυνος στον οποίο είναι διατεθειμένοι να εκτεθούν δεν είναι τίποτα μπροστά στην σωτηρία μας. Για εμάς δουλεύουν
Και εμείς τους πιστεύουμε. Ψάχνουμε τον πεφωτισμένο που θα ανεβάσουμε με δόξα και τιμές στον ηλεκτροφόρο θρόνο του. Και αλλάζουμε πεφωτισμένους, μα φώς άλλο απο αυτό των studios που γίνονται τα debates δεν βλέπουμε

Την πρίζα που είναι "ξηλωμένη" δεν την έχει δει κανείς.

Τον "γενικό" που είναι κατεβασμένος δεν τον έχει δει κανείς

Το οτι μας έκοψαν το ρεύμα δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς

Αχ, κορόϊδο Έλληνα ψηφοφόρε.
Πότε θα κάνεις την μαγική κίνηση? Πότε θα πληρώσεις τον σωστό λογαριασμό?
Μια ζωή πληρώνεις, πληρώνεις, πληρώνεις και αφήνεις μόνιμα απλήρωτο τον βασικότερο λογαριασμό: Αυτον του "ΡΕΥΜΑΤΟΣ" της πρωθυπουργικής "ηλεκτρικής καρέκλας"

Σε αυτούς που "Τηλεμαχούν Όρθιοι" ρωτώντας "που πήγαν τα λεφτά" και "που θα βρείτε τα λεφτά" για να στρογγυλοκάτσουν στην "ηλεκτρική καρέκλα" κάνε τους το ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
Πλήρωσέ τους το ΡΕΥΜΑ, έλεγξε την καλωδίωση, κράτα γερά το διακόπτη, και δώσε τους λευκή επιταγή να βρουν τα υπόλοιπα λεφτά όπως αυτοί νομίζουν απ την θέση του καθήμενου που τόσο επιθυμούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: